banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Sanlıurfa Haber Urfa Haber Balıklıgöl Uluslararası Robot Yarışması nedir?

HADER Başkanı Yaşar; Avukatlık kanunu değişmeli VİDEO

Harran Adalet ve Hukuk Derneği (HADER) dernek binasında geleneksel olarak düzenledikleri çorba gününe AK Partinin hukukçu Milletvekili Yahya Akman, İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez ve dernek üyeleri katıldı.

 

Çalışmaları hakkında bilgi veren HADER Başkanı Av. Reşit Yaşar; “Yeni avukatlık kanunu tasarısı hazırlanmış durumda. Bizim bir beklentimiz var. Bir hakim önce yazılı sonra sözlü sınavdan geçiyor. Sonra 2 sene staj görüyor, bunları başarı ile geçerse 4. sınıf bir yerde hakim olarak göreve başlıyor. 4,3,2,1 diye kademe yükseltiyor. Nihayetinde 1. sınıf hakim olyor ve Yargıtay üyeliğine kadar yükselebiliyor. Bir avukat ise hukuk fakültesini bitirdikten sonra stajını sınavsız tamamlayıp ruhsatnamesini alıyor ruhsat aldığı gün Yargıtay’daki duruşmalara da girebiliyor. Bu haliyle bir tarafta bilgi ve birikimle dolu hakim, diğer tarafta yeni bir avukatın olması eşitlik değil, gerçekçi de değil. Avukatlar bazen komik duruma düşebiliyor. Bu eşitliği yakınlaştırmak lazım. Bunun için avukatlığın kalitesini yükseltmek gerekir. Yapılacak yasal düzenleme ile meslek içi eğitim seminerleri zorunlu olmalı. Eğitim seminerlerinden sonra sınav yapılmalı. 10-20 sene önceki teorik bilgilerle avukatlık yapmak doğru değildir. Çünkü mevzuat çok hızlı bir şekilde değişmektedir. Avukatların da bu duruma adapte olmaları ancak zorunlu meslek içi eğitim seminerleri mümkün olabilir.Bunun vatandaşa yansıyan kısmı ise yeni mevzuatı bilmeyen vekilin eksikliğinden zarar görme şeklinde olabilir.” dedi.

KÜRT SORUNU TAMAMEN ÇÖZÜLMELİ

Başkan Yaşar sözlerini şöyle sürdürdü; “Yöremizde bir ateş var. Hem komşularımızda hem de kısmi olarak bizim ülkemizde ateş var. Türkiye artık Süper Ligde oynamak istiyorsa sırtındaki Kürt haklarını vermek, Kürt meselesini çözmek zorunda. Bu sorunu çözmenin yolu ise hem Kürtleri hem Türkleri rencide etmeden bir arada yaşama koşullarını oluşturmaktan geçiyor. Bu anlamda TBMM’ye büyük sorumluluklar düşüyor. Basit bir örnek vereyim. Andımızı okullarımızdan kaldırabiliriz. Birçok vatandaş sabah çocuklara andımızın okutulmasından rahatsız olduklarını ifade ediyorlar” dedi.

 

BİZDEN BEKLENEN TEPKİYİ DEĞİL, BİZE YAKIŞANI YAPMALIYIZ

ABD yapımı Müslümanları rencide eden ve hakaret içeren “Müslümanların Masumiyeti” adlı filme dünyada Müslümanların gösterdiği tepkinin yanlış olduğunu belirten Başkan Av. Reşit Yaşar; “Bu konuda Müslümanları sağduyuya davet ediyoruz. Birilerinin bizden beklediği tepkiyi değil, bize yakışan tepkiyi göstermeliyiz. Dolayısıyla ellerini ovuşturanların bizden beklediği değil müslümana yakışan tepkiyi vermemiz gerekir” diyerek “Yeni adlı yılımız hayırlı olsun. Hayırlı ve helal kazançlar diliyorum” sözlerini bitirdi.

 

STK’LARDA CİDİ GELİŞMELER OLUYOR

Avukat örgütlerinde olumlu yönde ciddi gelişmelerin yaşandığına işaret eden AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Av. Yahya Akman; “Şimdiye kadar bir çok meslek kuruluşlarına belli insanlar girebilir ve o meslek kuruluşları da bazılarının ukdesinde kalırdı. Bu sadece meslek kuruluşları ile sınırlı değildi, STK’larda, sanatsal alanlarda, sinemada, tiyatroda, aklınıza gelen her alanda aynı şekilde bir yapılanma vardı. Yakın zamanlarda belli hassasiyetler taşıyan insanların örgütlenmesi, teşkilatlanmasını görmek beni mutlu ediyor” diyerek TBMM’de bulunan avukatlık yasasıyla birlikte avukatlara yönelik ciddi değişikliklerin yapılacağının işaretini verdi.

AVUKATLIK MESLEĞİNDE CİDDİ DEĞİŞİKLİKLER OLACAKTI

Avukatlık mesleği ile ilgili anısına değinen Yahya Akman; “Avukatlık mesleği ile ilk ciddi değişiklik geçmişte olacaktı. O zaman muhalefette olan partim adına ben komisyondaydım. Sınavlar hakkında teklifler gelmişti. ÖSYM tarafından yapılmasını istemiştik, ancak diğer partiler BARO’ların sınavı yapmalarını isteyince biz malum baroların yapılarından dolayı sıcak bakmamıştık. Genel anlamda kaliteyi ortaya çıkaracak bir yapı oluşturulduğu zaman hem avukatlara hem de vatandaşa faydası meydana çıkar” dedi.

 

TÜRKİYEDE DEĞİŞİM YAŞANIYOR

Eğitim ve Suriye olaylarına değinen Milletvekili Yahya Akman; “Türkiye’de temel değişiklikler oluyor. Özelikle eğitimle ilgili atılan adımların küçümsenmemesi gerektiğine inanıyorum. Öğrencilerin Peygamber efendimizin hayatını öğrenebilmesi, Kur’anı Kerimi öğrenebilmesi, temel dini bilgileri elde etmesi öğrencilerimiz ve velilerimiz için tarihi bir andır.  İçinde bulunduğumuz bazı nahoş olaylar meydana geliyor. Şehit haberleri, Suriye sorunu gibi hadisler var. Ancak ümitsiz olmayınız, Ortadoğu ülkeleri değişim ve dönüşümde Türkiye’yi örnek alıyorlar. İnşallah kısa sürede bu sorunları da çözeriz. Bu sorunlar doğum sancısı olduğunu düşünüyorum. Ülke olarak Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde bölgenin tek süper gücü oluruz” dedi.

 

AVUKATLIK MESLEĞİ KUTSALDIR

Bir devleti meşru kılan adalet, adaleti meşru kılan savunma olduğunu vurgulayan AK Parti İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez ise; “HADER’i ziyaret ederek avukat meslektaşlarımızla bir araya geldik. Avukatlık mesleği bir kamu görevidir. Avukatlık mesleği kutsaldır. Hukukun ve adaletin tesisinde çok önemli görevler ifa eden avukatlarımıza başarılar dilerim” dedi.

Haber: Ömer ASLAN / www.balikligol.com

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.