banner2
Öne Çıkanlar haber karbonmonoksit Karbonmonoksit Zehirlenmesi Önlemleri Nelerdir Başkan Kuş: Merkezde Sanayiye İzin Vermeyeceğiz Yeşilova

Siirt Ulus Mahallesi Nebi Camii yakınlarında kurulan taziye çadırına merhum Hacı Mirza Tetik'in vefatını duyan bölge âlimleri, kanaat önderleri, siyasiler ve binlerce kişi katılmaya devam ediyor.

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcıları M. Bahattin Temel, Vedat Turgut, M. Sait Ortaç ile Kocaeli İl Başkanı Davut Taştekin, HÜDA PAR Diyarbakır, Batman ve Siirt il yöneticilerinin de aralarında bulunduğu kalabalık bir heyet, geçtiğimiz günlerde vefat eden Siirt'in tanınmış kanaat önderlerinden ve Dudêra aşiretinin lideri merhum Hacı Mirza Tetik'in taziyesine katıldı.

HÜDA PAR heyetini Tetik ailesi, yakınları ve Dudêra Aşireti büyükleri karşıladı. Temel ve beraberindekiler, Hacı Mirza Tetik'e Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır diledi.

“Hacı Mirza dindar, hayırlı bir insandı ve ardından güzel eserler bıraktı.”

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bahattin Temel taziyede yaptığı konuşmada, iyi insanların her zaman diliminde topluma rehber ve önder olduklarını belirterek, bu büyük insanların vefatının toplum için büyük bir kayıp olduğunu söyledi.

Temel, “Şehadet ederiz ki rahmetli Hacı Mirza dindar, hayırlı bir insandı ve ardından güzel eserler bıraktı. Bizlerde onun yolunu sürdüreceğiz. Onu vefatına olan üzüntümüz, onun hayattayken yaptığı hizmetler ile bizlere teselli veriyor.” dedi.

“İslama sarılırsak aziz oluruz.”

Dünyanın geçici olduğunu ve dönüşün Allah’a olduğunu belirten Temel,  sözlerini şöyle sürdürdü:

“Her gün sevdiğimiz insanların vefatı ile karşılaşıyoruz. Allah’a ve ahirete iman ediyoruz. Dönüş Allah’a olduğuna göre, hayatımızı O’na göre tanzim etmeliyiz. Hayatta olduğumuz için bu fırsatı ve zamanımızı iyi değerlendirelim. Ders ve ibret alarak, Allah’a döneceğimizin şuurunda olarak amelimize dikkat edelim. Bizler ve ehlimiz rızık endişesi taşımadan ölüm ve hesaba hazırlanalım. Bizler ümmet olarak İslam’dan uzaklaştığımız için başımıza bunca musibetler geliyor. Bizler ümmet olarak İslam düşmanlarına uymaktan vazgeçelim. Allah ve Resulüne dönmemiz lazım. İslama sarılırsak aziz oluruz. Bugünkü sıkıntılarımız İslam’dan uzaklaşmaktan kaynaklanıyor.”

Okunan Fatiha’nın ardından Temel ve beraberindekiler taziye yerinden ayrıldı.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.