banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Urfa Balıklıgöl Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 2016 yılı için Hac kuraları çekildi. Hacı adaylarına bilgilendirmelerde bulunan İnzar Hac ve Umre Organizasyonu Diyarbakır Temsilcisi Mehmet Duyu, Türkiye geneli 1 milyon 760 bin kişin katıldığı ve sadece 59 bin 200 kişin Hac’a gidebileceğini vurguladı.

İslam’ın temel şartlarından birinin Hac ibadeti olduğunu belirten Duyu, Hac’ın mali ve bedeni bir ibadet olduğunu,  şartları yerinde olan her Müslüman’ın Hac’a gitmesi gerektiğini ifade etti.

"O kutsal toprakları görmek ziyaret etmek ve orada yaşamak lazım"

Duyu, toplum arasında Hac’a gitmek için yanlış düşüncelerin ve kanaatlerin olduğuna dikkat çekerek   “Toplumun sanki hepsi zengin olduktan sonra Hac’a gidilecek gibi bir anlayış var. Hac’ın farz olunabilmesi mali miktar ile kıyaslanır. Bir kişi Hac’a gidinceye kadar masrafları tedarik edecek kadar malı olacak ve gidip gelinceye kadar çoluk çocuğunun nafakasının da evde olması lazım. Bu şartlar yerine geldikten sonra Hac ibadeti kişinin üzerine farzdır olur. Hac çok önemlidir. Gidip o kutsal toprakları görmek ziyaret etmek ve orada yaşamak lazım.” dedi.

Saat 21.30’dan itibaren kimlerin hak kazandığı açıklanacak

Hac kontenjanı ve yeni çekilen kurayla ilgili de konuşan Duyu, “Türkiye’de Hacca gitmek için Diyanette resmi kayıt yapanların sayısı 1 milyon 700 bini aşmıştır. Bunlar içerisinde yalnız 59 bin 200 kişi Hacca gidebilmektedir. Bu yüzden, Hacı adayları kurayla belirleniyor. Bugün 2016 yılı için kuralar çekildi ve Diyanet bir açıklama yaparak akşam saat 21.30’dan itibaren kimlerin hak kazandığını açıklayacak.” ifadelerini kullandı.

Kayıt işlemlerinin son aşaması diyanet.gov.tr'den tamamlanacak

Hac kurasının çıktığını anlayan hacı adaylarının telefon numaralarını güncellemesi gerektiğini belirten Duyu, “Eğer numaraları güncelse 7 Mart sabahı internet üzerinden kendi TC kimlik numaraları ile diyanet.gov.tr ‘ye girebilirler. Adaylar siteye girdiklerinde karşılarında bazı şeyler çıkacaktır. Mesela kendisine kayıt şifresi gönderiliyor. Bu kayıt şifresini girdikten sonra devam butonu tıklanır. Ardından özel bir soru da gelebilir. Örneğin annesinin kızlık adı sorulabilir. Bunun sebebi ise kayıt işlemlerini tamamlamaya yöneliktir. Sorular aldıktan sonra acenteyle ya da Diyanet İşleri Başkanlığıyla gitmek istiyorsanız tercihte bulunmakta aday serbesttir.” şeklinde konuştu. 

"Bu işi gönülden yapıyoruz"

İnzar Hac ve Umre Organizasyonu hakkında da bilgilendirmelerde bulunan Duyu, “İnzar Turizm olarak biz İslam’a gönül vermiş bir şirketiz. Bu işi gönülden yapıyoruz ve çok değerleri rehber hocalarımız hizmet veriyor. Umrecilerimize güzel hizmet sunulmaktadır. Bizimle beraber hacca gelenler şahittir. Hatta bizimle gelmedikleri zaman oradaki faaliyetlerimizi öven umreciler hayıflanmaktadır.” diye ifade etti. (Emrah Deniz, M. Hüseyin Temel-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.