banner2
Öne Çıkanlar urfahaber Sanlıurfa Haber Yayladağıspor Rasmus Hoejlund Rogers Kassım Mato

Umrenin önemine değinen Şanlıurfa Müftüsü İhsan Açık, Kâbe’nin manevi tadına varmak için herkesin genç yaşta en azından umreye gitmesi gerektiğini belirtti.

Ümre’nin yarım hac gibi önemli olduğunu ifade eden Müftü Açık, “Hac imkanı olan her Müslüman üzerine farz kılınmıştır ve  bir yol bulduğunda muhakkak gitmesi gerekiyor. Ama tabi ki bugün insanoğlu zengin dahi olsa, ya sıhhati ya da bir takım imkânlar sebepler yüzünden gidemiyor. Şu anda bizim Türkiye’den hacı ön kayıtlarımız 1 milyon 300 bine falan ulaşıyor. Yılda da en 55- 60 bin kişi gönderebiliyoruz. Gidemeyen hacı adaylarımızın, bu sebeple umre gitmelerini istiyoruz ” dedi.

26 Aralık’tan itibaren ilk umrecileri yolcu edeceklerini söyleyen Müftü Açık, “Maddi durumdan dolayı Hac’a gidemeyen Kardeşlerimizin en azından genç yaşta umreye gitmesini tavsiye ediyoruz. Hem kızlarımızın, hem de erkek gençlerimizin gitmesini istiyoruz. Genç yaşta oranın tadına varıp bir nevi Kâbe’nin tadına varmak. Peygamber (s.a.v) ziyaret etmek ve bundan sonraki hayatlarında da İslami hayat açısından bir katkı sunması bakımından, Diyanet İşleri Başkanlığı elinden geldiği kadar umre fiyatlarını düşürmeye çalıştı. İnşallah Rabbim birçok kardeşimize güç, kuvvet verir de hem sıhhat verir hem de maddi güç verir. Oralarını en azından umre mevsiminde ziyaret etmek, tüm kardeşlerimize nasip olsun diyorum” şeklinde konuştu. (Sedat Kuşulay-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.