banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Aşağı Yazıcı Küçük Çamurlu Akhisar Belediyespor

Habur'daki TIR şoförlerinden tehdit iddiası

Habur Sınır Kapısı üzerinden Irak’a transit yük taşıyan TIR’lar, Silopi ilçesindeki Şırnak İl Özel İdaresi’ne ait TIR parkında 6 gündür bekliyor. Kimi TIR şoförlerinin iddiasına göre, bazı TIR sürücüleri ile parkta görev yapan kimi güvenlikçilerin kendilerini tehdit ettikleri ve bu sebeple Irak’a geçiş yapamadıklarını belirttiler.

Edinilen bilgilere göre, Cizre’de sokağa çıkma yasağının ardından PKK’lilere yapılan operasyonları protesto etmek için Habur TIR parkındaki bazı TIR şoförleri ile sahada görev yapan bazı güvenlikçilerin TIR şoförlerini tehdit ettiği belirtildi. Günlerdir sınır kapsındaki parkta bekleyen TIR şoförleri; Irak’a geçişlerine izin verilmediğini, gittikleri takdirde ise plakalarının yol kesen PKK’lilere verileceğini ve araçlarının yakılacağı yönünde tehdit edildiklerini söylediler.

Kendisiyle telefonla görüştüğümüz ve isminin açıklanmasını istemeyen TIR şoförü Y.C, şunları söyledi: "6 günden beri Irak'a geçiş yapmak için Habur TIR parkında bekletiliyoruz. Bazı TIR şoförleri ile sahada görev yapan bazı güvenlikçiler bizi tehdit ediyor. Habur sınır kapısına tüm giriş çıkışlar kapatılmış. Bazı TIR şoförleri ve güvenlikçiler kimsenin gitmesine izin vermiyor. ‘Geçiş yaptığınız takdirde plakalarınızı yol kesen PKK’lilere veririz’  arabanızı yakarlar’ diye tehdit ediyorlar. Sebebini sorduğumuzda ise Cizre’de yaşanan olaylara destek amaçlı yaptıklarını öğrendik. Bizde korkudan gidemiyoruz, burada perişan olduk. Gitsek dönüşte yol kesen PKK’liler arabamızı yakacaklar. Burada perişan olduk. Artık ne yapacağımızı, nereye gideceğimizi biz de bilmiyoruz." dedi. 

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.