banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber urfahaber Rogers Kassım Mato Nebil Dirar robotik otomasyonlarla maksimum verime ulaşacak

Habur Sınır kapısında araç kuyrukları çileye dönüştü

Silopi ilçesinde PKK/HDP’lilerin yaptığı sokak gösterilerinin sona ermesinin ardından Irak’a yük taşıyan araçların geçişinde yaşanan yoğunluk nedeniyle Habur Sınır Kapısı’nda  araç kuyrukları oluştu.

IŞİD’in Kobani’ye (Aynel Arap) saldırıları bahanesiyle yapılan izinsiz gösterilerin ardından Irak’a yük taşıyan araçların yığılması sonucu Habur Sınır Kapısı’nda yoğunluk oluştu. Eylemler nedeniyle Nusaybin-Cizre ve Silopi’de karayolunun göstericiler tarafından kurulan barikatlarla ulaşıma kapatılmasıyla azalan Irak’a yük taşıyan araçların geçişinde, gösterilerin sona ermesinden sonra büyük artış oldu.

“Bölgemizde olayların çıkmasını istemiyoruz”
Yoğunluk nedeniyle Silopi ilçesi yakınlarındaki Habur Sınır Kapısı’nda uzun araç kuyrukları oluşurken sürücüler, buna tepki gösterdi. İzinsiz gösteriler nedeniyle bazı gruplar tarafından yolların kesildiğini anımsatan TIR şoförü Şehmuz Karna, “Gösterilerde yollar kapatılınca Irak’a gidemedik. Araçlarımız  zarar görür endişesiyle gidemiyorduk. Azalan geçişler, yeniden yoğunlaştı, biz de bu yoğunlukta böyle işkence çekiyoruz.”diyerek tepkisini dile getirdi.

Gösteriler nedeniyle Irak’a gidemedikleri için mağdur olduklarını vurgulayan Ömer Asman ise, “Yük taşıyamadığımız her gün bize zarardır. Bölgemizde olay olmasını istemiyoruz. Ölen Kürt, öldüren Kürt, artık bu olayların son bulmasını istiyoruz.”dedi.

Habur Sınır Kapısı’da görev yapan yetkililer ise, gösterilerin sona ermesinin arından Irak’a yük taşıyan araçlarının sayısında bir artış olduğunu, kapıdaki araç kuyruklarının ise 2 gün içinde azalmasını beklediklerini belirttiler. (İLKHA)
 






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.