banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

Güvenç'ten Suruç tüneli yorumu VİDEO


Suruç Kapalı Sistem Sulama Kanallarının olduğu bölgedeki çalışmaları seçim minibüsünde gençlerle birlikte gezen Celalettin Güvenç, yolculuk boyunca gençlerle sohbet edip görüş ve önerilerini aldı.  
Gençlerle yolculuğunun ardından, Suruç Sulama Tünelinde kazının bittiği ve ışığın göründüğü bölgede açıklamalarda bulunan Celalettin Güvenç, kanalların Suruç, Şanlıurfa ve Türkiye için çok büyük öneme sahip olduğunu belirtti. Güvenç, bunun büyük bir gurur vesilesi olduğunu ifade ederek, yolculuğu gençlerle birlikte yaparak tarihe tanıklık ettiklerini söyledi.


Kuraklıktan Dolayı Yokluk, Halkımıza Kader Olmuştu
Tarihin yazıldığı yerde olduklarını aktaran Celalettin Güvenç, “Mezopotamya toprakları asırlardır kurak. Kuraklıktan dolayı da yokluk, sefalet halkımıza kader olmuş. Ama Allah’a şükür GAP Projemiz hızla ilerliyor. Özellikle Sayın Başbakanımızın 2008’de açıkladığı GAP Eylem Planından sonra ovalarımız Ceylanpınar, Harran, Bozova Ovaları dâhil olmak üzere Viranşehir’den Mardin Nusaybin’e kadar sulamaya başladı. Bunlardan bir etabı Suruç’u ziyaret ediyoruz” dedi.


Açılışı Başbakan Yapacak
Açılışının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Mart ayı içerisinde gerçekleştirileceğini belirten Celalettin Güvenç, “Mutlu olmamak, gurur duymamak mümkün değil tam 150 bin dekar kapalı sistem sulamayı bu yıl başlatıyoruz. Proje tamamlandığında bunun tamamı sulanmış olacak hem de kapalı sistemde sulanmış olacak. Şu an itibariyle terfiatları için 264 milyon TL harcandı. 250 Milyon TL ise bu tünel için ve 250 milyon TL’de kanal için harcanmak üzere toplamda 750 milyon TL gibi bir harcama ile bu gerçekleştirildi. İnşallah halkımızın makûs talihi yeniliyor. Fukaralığı yeneceğiz topyekun bir gelişim ve değişime Şanlıurfa’mız ve Suruç’umuz sahne olacak” şeklinde konuştu.


Gençler, Kadınlar ve Çocuklar Adına Mutluyum
“Gençlerimiz, kadınlarımız, çocuklarımız ve insanlarımız adına çok mutluyum” diyen Celalettin Güvenç,  tünellerin tamamının yerli mühendisler tarafından yapıldığının altını çizerek, “Hükümetimiz kaynak aktardı. Bizim insanımız da bunu projelendirdi. Devasa dünya çapında bu eserleri kısa sürede uyguladı ve yaptı. Biliyorsunuz diğer tüneli 30 yılda yapılabilmişti. Ama şu tüneli 3 buçuk yılda yaparak hizmete sunmanın başarısını ve mutluluğunu yaşıyoruz. Emeği geçen herkese başta Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, çalışma arkadaşları ve bürokratlarına Suruç ve Şanlıurfa adına şükranlarımızı ifade ediyorum” şeklinde ifade etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.