banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri Şanlıurfa Balıklıgöl

Güvenç'ten Cumhurreis Açıklaması

İftar programlarında Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç’e; Genel Sekreter Yardımcıları Mehmet Emin Özçınar, Mahmut Kırıkçı, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol ve daire başkanları eşlik etti.

Öğrencilerle birlikte yaptığı İftarın ardından yaptığı konuşmada Ramazan’ın ruhuna uygun paylaşım ve huzurun memleketinde yaşandığına dikkat çeken Başkan Güvenç; “Huzur içinde bir ramazan yaşıyoruz. İnşallah huzur içerinde bayramı da idrak ederiz. Bir çok Müslüman ülkesinde ağız tadıyla oruç tutmasını bile çok görüyorlar. Hamd olsun biz ülkemizde birlik ve beraberliğimizi muhafaza ederek, ilim yuvalarında oruç tutabiliyoruz” dedi.

“HALKIMIZLA BİRLİKTE RAMAZAN’I İDRAK EDİYORUZ”



ŞUTİM Sebzeciler Derneği tarafından verilen iftara geçen Başkan Güvenç, burada da esnafla bir araya gelerek,  huzur, birlik ve beraberlik içerisinde oruç tutulduğu ve paylaşımda bulunulduğunu ifade eden Başkan Güvenç, “İnsanımız yarım ekmeğini fukarayla paylaşıyor. Sofrasına davet ediyor, güzel geleneklerimize devam ediyoruz. Bunun için Allah’a şükretmemiz gerekir. Bozmaması ve bu nimetti devam ettirmesi için dua etmemiz lazım. Belediye olarak bu Ramazan’da da halkımızla birlikte olmaya özel önem veriyoruz. Halkımızla birlikte Ramazan’ı idrak ediyoruz” şeklinde konuştu.


Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez halk oylaması ile seçilecek olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin önemine dikkat çeken Başkan Güvenç; “Önümüzde bir Cumhurbaşkanlığı seçimi var. Reisi Cumhurumuzu seçeceğiz. Bu seçimin önemini izah etmeye gerek olmayan bir seçimdir. İlk defa millet kendi cumhur reisini seçmiş olacak. Meydanlar da bu algıyı çok iyi kavradığını Samsun’da ve Erzurum’da gösterdi. İnanıyorum ki 10 Ağustos’ta bu millet Türkiye yeni bir destan yazacak ve vesayet rejimini ebediyen toprağa gömecek. Demokrasimiz cumhur reisi ile taçlanmış olacak. Bunu hazmedemeyenler, bunu bu millete çok görenler bundan önce olduğu gibi 10 Ağustos’a kadar faaliyetlerine devam edecekler. Ama sağduyumuz, basiretimiz fitne fesat odaklarını yenecek güçtedir. Bu millet öyle büyük bir millet ki, bütün oyunlara rağmen bunları başardı ve bugüne geldik. İnşallah 10 Ağustos’ta bunu taçlandırır, yeni bir sayfa açarız. Bu ülke sadece 76 milyonun kardeşliğini sağlamakla kalmaz şu Ortadoğu coğrafyasındaki kanı ve gözyaşını durdurur. Barışı ve kardeşliği temin eder” diyerek sözlerini tamamladı.

Şanlıurfa’nın her zaman demokrasiden yanba olduğunu gösterdiğini belirten Şanlıurfa Milletvekili Prof. Dr. Zeynep Karahan Uslu ise, cumhurbaşkanlığı seçiminde Urfa’ya gönül veren Türkiye’yi kalkındıran Recep Tayyip Erdoğan’ın ilk turda seçileceğine inandığını belirtti.

Haliliye Belediyesi olarak üç noktada iftar ve bir noktada sahur verdiklerini belirten Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol; “Yaklaşık 280 kişi ile iftar ve sahur ediyoruz. Tüm Urfalıları sahurumuza ve iftarımıza davet ediyoruz” dedi.

İftar’a katılımlarından dolayı ŞUTİM Sebzeciler Dernek Başkanı Faruk Akbaş ve Şair Nabi Öğrenci Yurtları Sorumlusu Bekir Söylemez Başkan Güvenç’e teşekkür etti.

Başkan Güvenç ve beraberindekiler daha sonra Rabia meydanına geçerek burada Büyükşehir Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen Ramazan etkinliklerine katıldılar. Rabia Meydanında Grup Genç’in ezgilerine Şanlıurfalılar yoğun ilgi gösterirken Şanlıurfa Milletvekili Prof. Dr. Zeynep Karahan Uslu, AK Parti İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez’de etkinlikleri izlemeye gelenler arasında yer aldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.