banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Güvenç,

Karakoyun İş Merkezinde bulunan Şanlıurfa Deniz Feneri Şube Başkanlığında Deniz Feneri Genel Başkanı Mehmet Cengiz’den derneğin faaliyetleri hakkında bilgi alan Başkan Güvenç, yapılan yardım ve çalışmalarla bir çok alanda duyarlı yaklaşımlarından dolayı memnuniyetini ifade etti.

Çeşitli illerden gelen Deniz Feneri Şube Başkanlarının katıldığı Bölge Koordinasyon Toplantısında   Başkan Güvenç, “21. Asrın içinde Materyalizm’e  çok şuurlu bir direniş gösterdiğiniz için, insanlığın ölmediğini gösterdiğiniz için, medeniyetimizin çökmediğini gösterdiğiniz için hepinize minnetlerimi sunuyorum” dedi.

BAŞKAN GÜVENÇ, “BAŞBAKAN ERDOĞAN 21. ASRA DAMGASINI VURAN İNSANDIR”

“Bu iş laf değil, şaka değil” diyen Başkan Güvenç,  Deniz Feneri Derneğinin büyük fedakarlık yaparak destan yazdığını ifade ederek, “Bu destanda en büyük pay son 12 yıldır her konuda olduğu gibi Başbakanımızındır. Bir çok şeyi onun gölgesinde yapıyoruz. Başbakanımız Suriye’de insanlığın ölmediğini en başta dünyaya haykırdı. Yüzyıldır batının sömürgeciliğine rest çeken adam, Mısır’da, Suriye’de mazlumların sesi olan 21. Asra damgasını vuran insandır. Şunu biliyoruz ki onun gücü de sizlerden geliyor. Sizlerin duasından, samimiyetinden geliyor. Eğer mazlumların duası ve gayreti olmasaydı bu başarıyı elde edemezdik. Bu anlamda sizlerin karınca kararınca yaptığı hizmet ve fedakarlıklar bir tarihin yazılmasının önemli unsurlarındandır. Bir medeniyetin ayağı kaldırılmasındaki önemli kilometre taşlarındandır” dedi.

Deniz Fenerinin manevi ve Allah Rızasını güden bir hareket olduğu belirten Başkan Güvenç, bu şekilde de faaliyetlerini sürdürmeye devam edeceğini söyledi. Uluslar arası güçlerin faaliyetlerinin yapılan olaylarla düzeni bozmaya yönelik gayretlerinin ortada olduğunu dile getiren Başkan Güvenç, “Bunlar moralimizi bozmayacak. Gerçekten samimi arkadaşlarımız Allah Rızası için çalışmaya el birliğiyle devam edeceğiz. Sıkıntılı olan işleri ayıklayacağız ama yolumuza devam edeceğiz” dedi.

“BİZİM HAREKETİMİZ; ŞAHISLARLA, ZAMANLARLA, MEKANLARLA SINIRLI BİR HAREKET DEĞİL”

“Bizim hareketimiz; şahıslarla, zamanlarla, mekanlarla sınırlı bir hareket değil” vurgusunu yapan Başkan Güvenç, “ Biz Allah Rızası için çalışıyoruz ve bir şeyler yapıyoruz. Hz. Ömer’in dediği gibi, ‘Allah Bakidir. Onun yolunda olan, ona hizmet eden hiçbir zaman kaybetmez’. Suriye olayında da Şanlıurfa bir destan yazdı. Tüm sivil toplum örgütlerimizle Deniz Fenerinin önemli liderliğiyle dramların yaşandığı bu olayda destek olundu ve destek olmaya devam ediliyor. Aynı aşkla ve şevkle devam edelim” dedi.

BAŞKAN GÜVENÇ, “ZALİMLERİN BİLE MEDENİYETİMİZİN ŞEFKATİNE İHTİYACI VAR”
Son olarak 21. Asırın insanlarının geçmiştekinden daha çok Türkiye’ye ihtiyacı olduğunu belirten Başkan Güvenç, “ Afrika’daki insanlarımızın da, Suriye’deki bombalar altında ölen çocuklarımızın da var. Onları öldürenlerinde bizlere ihtiyacı var. Ruhu ve kalbi kararmış Esad zalimlerinin ve onu destekleyenlerin de bize ihtiyacı var ama farkında değiller. Çocukları madde bağımlısı olan Avrupalı ve Amerikalılarında bize ihtiyacı var. Dünyayı sömürdüler doymadılar, zalimliklerinin biteceği yok ama bize ihtiyaçları var. Bizim medeniyetimize, şefkat medeniyetine ihtiyaçları var. Bu anlamda çok önemlisiniz. Türkiye’deki yardım hareketi çok önemli durmak yok yola devam diyoruz”  şeklinde konuştu.

Deniz Feneri Dernek Başkan ı Mehmet Cengiz ise  Suriye’de yaşanan dramla ilgili olarak açıklama yaparak, “Bu mesele çok önemli bir mesele, sivil toplumun gücünü aşan bir meseledir. Biz Deniz Feneri Derneği olarak 3 yılda 35 Milyon liralık bir yardım organizasyonu gerçekleştirdik.180 yardım TIR’ı gönderdik sadece Suriye’nin içerisine. 130  sadece Şanlıurfa’daki yardımsever kardeşlerimiz aracılığıyla yardım ulaştırdık. Yardım çalışmalarımız durmadan devam ediyor” dedi.

180 TIR yardımın sadece Yurt dışından geldiğini, 60 TIR yardımından Türkiye’den yapıldığını ifade eden Cengiz, yardımların bir kısmının sınır ötesinde bir kısmının ise yurtiçinde bulunan çeşitli kamplara dağıtıldığını aktardı.

Konuşmaların ardından Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç tarafından Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Mehmet Cengiz’e Suriye’ye yaptıkları yardım ve katkılarından dolayı plaket takdim etti.

Öte yandan Deniz Feneri Derneğinin Şanlıurfa temaslarında; Suriye Yardımları, Gönüllü Buluşması, Kampları Ziyaretlerle süreceği söylendi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.