banner2
Öne Çıkanlar ABD MHP PapeAlioune Ndıaye Kırgızistan milli takımı Kökünü Kurutma Operasyonu

Güvenç ve Eşi Üniversiteli Öğrencilerle Buluştu


Gençlere verdiği büyük önemle bilinen Başkan Güvenç, seçimden bu yana yoğun programına ara vererek, üniversiteli öğrencilerle bir araya gelip genel gündem üzerine sohbetler gerçekleştirdi.
Üniversiteli öğrencilerle tanışmanın ardından genel konular üzerinde sohbet eden Başkan Güvenç, daha sonra birlikte kahvaltı yaptılar.
Kahvaltının ardından gençlere önemli nasihatlerde bulunan Başkan Güvenç, kişisel yeteneklerin yanı sıra eğitiminde önemini vurgulayarak, “Lisans diplomasıyla yapılacaklar başka, doktorayı bitirdiğinde değerlendirmesi başka bir şey. Türkiye olarak buna odaklanmak lazım. Bizim buna odaklanmamızı istenmiyorlar. Genç beyinleri başka türlü kullanıyorlar. Başbakanımız bunu yıkmaya çalışıyor. Sadece bunlarla mücadele yapmıyor. Bilim Kurulunu topluyor, Ar-Ge yaptırıyor. İnnavasyon yapın diyor. Teknoloji Bakanlığı aracılığıyla genç müteşebbislere ciddi kaynaklar aktarıyor. Zaafımız olan her alana müdahale ediyoruz. Müteşebbis yetiştirmek için krediler açıyoruz. Gelişmiş ülkelerde 20 kişi 80 kişiye iş veriyor. Bizde 3 kişi 97 kişiye iş veriyor” dedi.

GÜVENÇ, “BİR MEDENİYETİN CANLANMASININ ADIDIR; RECEP TAYYİP ERDOĞAN”

“Bir medeniyetin canlanmasının adıdır; Recep Tayyip Erdoğan” diyen Başkan Güvenç, ayrımın gayrımın olmadığı ülkenin vatandaşlarının hepsinin birici sınıf vatandaş olduğunu söyleyerek, Başbakan Erdoğan’ın , ‘Bu ülkenin insanlarının hepsi muhteremdir. Arap’ı da, Kürt’ü de, Türk’ü de bizimdir. Gelin büyük bir helalleşme yapalım. Kardeşliğimizi ilan edelim. Eşit şartlarda birleşelim’ dediğini ifade etti.
Gençlerle birlikte daha somut projeler imza atmaları gerektiğini belirten Başkan Güvenç, “Üniversiteye gelen çocuğumuz ilk kayıt gününden itibaren neler yapmamız gerekiyorsa yapalım. Hiçbir çocuğumuz kendisini sahipsiz hissetmesin. Sosyal aktiviteler ve geziler düzenleyelim, köylerdeki çocuklarımızın yanına gidin bir şeyler anlatın. Dünyanın en güzel şeyi gerçekten insanlara hizmet etmektir. Allah Resul’ü diyor, ‘Hayırlınız insanlara hizmet edendir’. İnsanlarımıza ulaşmak çok önemli, gönlünü yapmak çok önemli; Şefkatli olun, merhametli olun. Halkın gönlüne taht kurun en büyük güç budur. Öze dönüş ve medeniyetimizin ihyasıdır” şeklinde konuştu.
Ayrıca Başkan Güvenç, kahvaltı esnasında üniversiteli öğrencilerden gelen soruları, soru cevap şeklinde eşi Turan Güvenç ile birlikte cevapladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.