banner2
Öne Çıkanlar Diyarbakır URFASPOR İstanbul Birecik kasap Nazlı Kurt

Güvenç; Otantik Mekânları korumamız lazım VİDEO
Vali Celalettin Güvenç’e, Belediye Başkan Vekili Fevzi Yücetepe, Vali Yardımcısı Ramazan Seçilmiş, Belediye Başkan Yardımcıları Mahmut Kırıkçı, Ahmet Al, Mustafa Aydın, Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu ve Vakıflar Bölge Müdürü Müslüm Tüysüz ile daire amirleri eşlik etti.

İlk olarak daha önce Kasap Pazarı olarak hizmet veren ancak restorasyon çalışmalarının ardından şu anda büyük bir kısmı boş bulunan ve içinde 42 dükkanın olduğu Mevlevihanedeki Kasap Pazarını gezen Vali Güvenç, burada bulunan esnaflar sohbet etti.

Esnaftan ve yetkililerden Pazar hakkında bilgi alan Vali Celalettin Güvenç, yıllardır boş kalan dükkânlarla ilgili olarak esnafa “Herkes üstüne düşeni yerine getirsin burayı yeniden ayağa kaldıralım. Buradaki dükkânlar tekrar eski işlevini kazanmalı. Kiralayıp oturmayanlar ya devretsin, ya da gelsinler görüşelim ortak yolu bulalım. Bu dükkânlar boş kalmasın” dedi.

Haşimiye Meydanında bulunan esnafla da görüşen Vali Güvenç, vatandaşlarla bir süre sohbet ettikten sonra onarımı devam eden Hacı Kamil Hanı’nı gezdi.

Burada bir açıklama yapan Vali Güvenç, şunları söyledi: “Buralar çok otantik mekânlar, aslını koruyarak yenilememiz lazım. Esnafın halini hatırını sorduk. Kapalı yerleri gezdik. Oralara nasıl bir çözüm bulabiliriz ona baktık. Kasaplarımızı ziyaret ettik. Hijyen bizim için çok önemli. Çok turist alıyoruz. Şehirlerde kötü görüntülere izin vermemiz lazım. Bununla ilgili daire amirlerimiz belediye başkanlarımız ve esnafımızla görüş alışverişinde bulunuyoruz. İnşallah daha güzel şeyler olacak” dedi.

Haşimiye Meydanında bulunan ve hırsızlar tarafından soyulan bir esnafa geçmiş olsun dileğinde bulunan Vali Güvenç ve beraberindekiler buradan ayrılarak ŞUTİM’e geçti. Toptancılar Sitesi’ni gezdikten sonra bir lokantada oturarak vatandaşların kendisinden bir isteklerinin olup olmadığını soran Vali Celalettin Güvenç’e 3 vatandaş kömürlerinin olmadığını söyledi. Bunun üzerine Vali Güvenç, yetkilere talimat vererek, vatandaşların ihtiyaçlarının giderilmesini sağladı.

Daha sonra Vali Güvenç, mülkiyeti Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne ait Eyüp Peygamber Makamında bulunan ve kullanılmayan 2 katlı 7 odalı meskeni gezdi. Evin, İl Özel İdaresi’ne devredilmesi için Müslüm Tüysüz’den gerekli çalışmaların yapılmasını isteyen Vali Güvenç, evin SODES Projeleri kapsamında bir merkez haline getirilmesi için proje çalışmasının yapılacağını söyledi.

Eyyüp Peygamber Semti’nde bulunan Eski Hayvan Pazarı’na giderek, burada hayvancılıkla uğraşan vatandaşları dinleyen Vali Güvenç, vatandaşlardan yeni hayvan pazarına taşınmamalarının nedeni dinledi. Vatandaşların taleplerini dinleyen Vali Güvenç, vatandaşlardan 5 kişilik temsil heyetini kendisiyle görüşmeye davet etti.

Son olarak yeni hayvan pazarını da gezen Vali Celalettin Güvenç, belediyenin güzel bir tesis yaptığını belirterek, sorunların bir an önce çözüme kavuşturularak eski hayvan pazarı esnafının yeni yere taşınma işleminin gerçekleştirilmesi gerektiğini söyledi.

Untitled ile balikligol_com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.