banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Güvenç; Kardeşliğe ve Hoşgörüye İhtiyacımız Var


Hilvan’a gelişinde İlçe Kaymakamı Uğur Sezer ve Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık’ın karşıladığı Vali Celalettin Güvenç’e, İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Yavuz, İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala ve daire amirleri eşlik etti.

İlçe esnafını gezen Vali Güvenç, esnaftan işlerinin nasıl olduğunu ve herhangi bir sıkıntılarının olup olmadığı sordu. Esnaf ziyaretinin ardından Belediye Başkanlığının karşısında bulunan çay bahçesinde düzenlenen “Kutlu Doğum Aşı” yemek dağıtım törenine katılan Vali Güvenç, burada çiçeklerle karşılandı.

Kuran Tilavetiyle başlayan dağıtım programı İl Müftüsü Ramazan Tahiroğlu’nun konuşmasıyla devam etti.

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç burada bir konuşma yaparak, Peygamber Efendimizin doğumunun yeni bir yıl dönümünü kutladıklarını belirterek, “Şanlıurfa’da da Şanlıurfa’nın şanına, geçmişine uygun bir şekilde kutlamanın mutluluğunu bu şehrin valisi olarak ben yaşıyorum” dedi.

Peygamber Efendimizin öğretilerini anlatan Vali Güvenç, getirdiği ilke ve yöntemlere bugünün insanlığının daha çok ihtiyaç duyduğuna vurgu yaptı.

Dünya ülkeleri arasında bir yandan açlık ve bir yandan da israfın hat safhalara ulaştığını anlatan Vali Celalettin Güvenç, “Eğer Afrika’da, Somali’nin içlerinde bir sürü zenginliği olan o siyah insanlar açlık içinde kıvranıyorsa; Avrupa’da Amerika’da israf almış başını gitmiş, çöpe attıklarıyla bütün Afrika doyabilecekken buna duyarsızlarsa onun ilkelerine, öğretisine, rehberliğine ihtiyaç yok mu? Bu coğrafyada bin yıldan fazla Türk’ü, Kürt’ü, Arap’ı, Çerkez’i kardeşlik içinde yaşamışken, birlikte savaşa gitmiş birlikte kız alıp vermişken; acıyı tatlıyı, mutluyu birlikte paylaşmışken; kimsenin kimseye kaşının üstünde gözün, gözünün üstünde kaşın var dememişken;  bugün bu sorunları yaşıyorsak, birbirimize tahammül edemiyorsak, birbirimizin haklarına saygı gösteremiyorsak çocuklarımızı geleceğe hazırlamak yerine onları ihmal ediyorsak ona ihtiyacımız yok mu? Çok ihtiyacımız var. Sevgiye kardeşliğe hoşgörüye bugün dünyanın ve bizim daha çok ihtiyacımız var” dedi.

Bunun farkında olduklarını ifade eden Vali Güvenç, “Bunun farkında olmamızı sağlayan bilinci kaybetmemişiz ve bu inanç mutlaka bizi daha iyi bir geleceğe taşıyacak. Sorunlarımızı çözmede bize daha çok yardımcı olacak. Bu topraklarda adalet duygusu, hakkaniyet, birlik beraberlik duygusu içerisinde, birlik beraberliğimizi güçlendirecek şekilde sorunlarımızı kararlılıkla çözeceğiz. Çocuklarımıza, ailelerimize sahip olarak, çalışarak tarlamıza takımımıza, işimize gücümüze sahip olarak, yokluğu yoksulluğu yenmeye çalışarak yol alacağız. Çok değil 5 - 10 yıl sonra çözülmez denen sorunların tamamını el birliği ile çözeceğiz. Herkesin başı dik olacak bu coğrafyada, herkes birbirini sevecek, hoşgörü gösterecek. ‘Biz niye geçmişte kavga etmişiz, niye kırmışız, birbirimize niye haksızlık yapmışız’ diyecek. Bu topraklarda bu maya, inanç var. Bu topraklar bereketli. Bu coğrafya peygamberler diyar, şehit kanıyla sulanmış. Bu topraklarda yaşayanlar dünyanın en mazlum, en mağdur, en sağduyu sahibi en güzel insanları. Bunu buraya gelen herkes söylüyor. Aydınlık geleceğe hep beraber yürüyor bunun için çalışıyor çabalıyoruz” şeklinde konuştu.

Vali Güvenç, konuşmasının ardından beraberindekilerle birlikte vatandaşlara ‘Kutlu Doğum Aşı’  ikramında bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.