banner2
Öne Çıkanlar ABD Emir Preldzic 4 Milot Rashica Karaköprü Narı Vali Salih AYHAN Kimdir

Güvenç; Her zaman engelli vatandaşlarımızın hizmetindeyiz


    Sabah saatlerinde ilk olarak Rabia Meydanından Büyükşehir Belediyesi önüne kadar düzenlenen yürüyüşe Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Abdülkadir Okay, Engelliler Şube Müdürü Habib İpar ve engelli vatandaşların yoğun ilgisiyle başladı.         

Engelli Şarj İstasyonları Hizmete Açıldı

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından engellilerin günlük hayatını kolaylaştırmak amacıyla 5 ayrı noktaya kurulan engelli araç şarj istasyonları Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Abdülkadir Okay ve davetlilerin katıldığı törenle hizmete açıldı.

Engelli şarj istasyonları sayesinde, kesintisiz ulaşım sağlamak amacıyla Büyükşehir Belediyesi olarak şarj eksiği olan engelli vatandaşların araçlarını bu noktalarda ücretsiz şarj ederek cadde ve sokaklarda rahatlıkla gezebileceklerini ifade eden Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Abdülkadir Okay, “Akülü tekerlekli sandalye şarj dolum istasyonları 5 ayrı noktaya kurduk. Bunlar, Büyükşehir Belediyesi önü, Balıklıgöl Yerleşkesi, M.Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi önü, Kasaptaşı Parkı ve Turgut Özal Parkılarında Kurulan şarj istasyonlarından engelli vatandaşlar ücretsiz faydalanabilecekler” şeklinde konuştu.

Engelli şarj istasyonlarının açılışı yapıldıktan sonra Büyükşehir Belediyesi otobüsleriyle Urfa City AVM’ye geçen engelli vatandaşlar oyun salonlarında oyunlardan faydalanırken aynı zamanda ücretsiz sinema keyfi yaşadılar.

Başkan Güvenç, 14 Akülü Tekerlekli Sandalye Hediye Etti.

Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikler kapsamında Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Toplantı Salonu’nda akülü araç dağıtım programına katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, AK Parti hükümetlerinin yaratılanı severiz yaratandan ötürü anlayışı ile hizmet ettiğini ve bu kapsamda engelliler için yasa çıkardığına dikkat çekerek; “Birlik ve beraberliğimiz sadece bir güne mahsus değil. Türkiye’de 2002’den beri bir demokrasi devrimi yaşanıyor. O günden bu güne devletimizin her kurumu belediyelerimiz dahi imkanlar ölçüsünde toplumumuzun her sorunları ile ilgileniyor. Engeliler yasasının çıkmasıyla birlikte engelli vatandaşlara verilen imkanlar arttırıldı. Toplumun her alanında engellerin kaldırılması adına bir çok düzenlemeler yapıldı. Toplumsal bilinçlenme belirli bir noktaya geldi. Hamdolsun engellin Allahın bir imtihanı olduğunu biliyoruz. Bundan utanmayıp bununla yaşamayı biliyoruz. Hayata devletimiz, belediyelerimiz ve ailelerimizle birlikte tutunarak devam etmeyi biliyoruz. Hiç şüphe yok ki devletimiz güçlenip imkânlarımız arttıkça engelli vatandaşlarımız için yapacaklarımız daha da artacaktır. Devletimiz, Belediyelerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve halkımız her zaman engelli vatandaşların yanında olacaktır. Biz her zaman engelli vatandaşlarımızın hizmetinde olacağız. Bazen bir tekerlekli sandalye ile bazen de engelli bir kardeşimizin iş istihdamı konusunda her zaman yanınızda olacağız” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol’un katılımıyla gerçekleştirilen törene engelli 14 vatandaşa Akülü araba hediye eden Başkan Güvenç, tören sonunda bazı işletmelere engelsiz iş yeri sertifikası dağıttı.

Öte yandan Piazza AVM’de Büyükşehir Belediyesi tarafından engeli vatandaşlar için düzenlenen resim yarışmasında dereceye girenlere ödüller verildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.