banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Sanlıurfa Gaziantep Akçakale

Güvenç; Geleceğe güvenimiz ilk günden daha fazla-video
Cumhuriyet Bayramı kutlama törenleri kapsamında dün Atatürk Anıtına çelenk sunma törenin ardından bugün Valilik Tören Solunda; Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Veli Tarakcı, Belediye Başkanı Ahmet Eşre f Fakıbaba; tebrikleri kabul etti.



Kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, askeri erkân, siyasi partilerin temsilcileri; Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, 20. Zırhlı Tugay Komutanı Veli Tarakcı, Belediye Başkanı Ahmet Fakıbaba’nın Cumhuriyet Bayramını kutladı.



Tebrikat Töreninin ardından bir açıklama yapan Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, yeni bir bayramı, yeni bir yıl dönümünü kutladıklarını belirterek, “Bu sene birçok acı olayı birlikte yaşadığımız için geniş katılımlı törenleri iptal ettik. Öncelikli olarak Van Depremi’nde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza, terör nedeniyle şehit olan askerlerimize rahmet diliyorum. Gerek depremde hayatını kaybeden gerekse şehit verdiğimiz insanlarımızın yakınlarına başsağlığı diliyorum. Acımız büyüktür ancak inancımız, gururumuz, geleceğe olan güvenimiz ilk günden daha fazladır. 70 milyon bir arada aynı duygu, aynı fikir etrafında geleceğe ümitle bakıyoruz” dedi.



Türkiye’nin, 13 milyonluk nüfusuyla Cumhuriyeti kurduğunu söyleyen Vali Güvenç, “Kurulduğunda Türkiye Cumhuriyeti yaşlı ve kadınlardan oluşan nüfusa sahipti. Toplu iğne üretemeyen bir ülkeydi. Bugün 70 milyonluk bir nüfus ile Dünyanın ilk 16 ekonomisi içerisindeyiz. Gelecekte de dünyanın ilk beş ekonomisinden, ilk beş büyük devletinden biri olacağız. Bu inançla, bu düşüncelerle bayramı kutluyor ve halkımızı kucaklıyoruz. Yaşlı genç, kadın erkek hep birlikte topyekûn geleceğe hazırlanıyoruz. Cumhuriyetin kuran iradeye, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ve bütün şehitlerimize rahmet diliyorum. Bayramımızın kutlu olmasını diliyorum. Gelecekte daha güzel, daha barış içerisinde, kardeşlik duygularıyla daha güçlü; ekonomisi ve refah seviyesi daha yüksek bir Türkiye’de Cumhuriyet Bayramlarının kutlanmasını temenni ediyorum. Öyle olacağına da yürekten inanıyorum. Bütün Şanlıurfalıları gönülden selamlıyorum” şeklinde konuştu.
www.balikligol.com



şanlıurfa'da Cumhurriyetin 88. yılı kutlamaları balikligol_com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.