banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

Güvenç: Devlettin her kuruşunun hesabını soracağız-VİDEO ve FOTOĞRAFLI


Açılışa Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç’in yanı sıra, Viranşehir Kaymakamı Muhammet Lütfi Kotan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu ve vatandaşlar katıldı.

Yurdun açılışını yaptıktan sonra yetkilerden yurtla ilgili bilgi alan Vali Celalettin Güvenç, yurdun Viranşehirli vatandaşlara hayırlı uğurlu olmasını diledi.

Daha sonra Aynur Çebni Yurdunda düzenlenen açılışın programına katılan Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, burada bir konuşma yaptı.

Eğitime yapılan yatırımın ibadet hükmünde olduğunu söyleyen Vali Celalettin Güvenç, “Bu ülkenin sorunlarına sahip çıkmak hepimizin görevidir. En zor olan da cebinden vermektir. Bunu başaran Viranşehirli, Urfalı ve Türkiye’nin dört bir yanındaki değerli iş adamlarına, kardeşlerimize buradan bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum. Bu çalışmalara ve yatırımlara devam etmeliyiz” dedi.

“İnsanlık bu topraklarda bin yıl kardeşçe yaşamıştır
Türkiye’nin çok önemli bir stratejik konuma sahip olduğunu söyleyen Vali Güvenç, bu yüzden herkesin birlik,  beraberlik duygusuyla, fedakârca çalışması gerektiğini söyledi. Herkesin yönetime katılıp, devletle milletle bütünleşip devletin parasını millete harcanmayı sağlaması gerektiğini ifade eden Vali Güvenç, “Bu gün Türkiye çok önemli bir konumda hem ekonomik olarak hem de yatırım olarak, sosyal olarak çok ilerlerdik. Bugün devlet yaptığı her işin hesabını halkına veriyor. Köylerin sularını, yollarını, okullarını muhtarlarımızla, meclisimizle, bürokratlarımızla birlikte karar verip yapıyoruz. Bu ülke bir bütündür. Türk de bizim, Kürt de bizim, Arap da bizim, Çerkez de bizim; hepsi bu ülkenin topraklarının insanlarıdır. Bu topraklarda bin yıl kardeşçe yaşamıştır. Bundan sonra da kardeşçe yaşayacak. Allah’ın yarattığı her insan değerlidir. Allah’ın yarattığı bu ülkedeki her insan başımızın tacıdır. Önemli olan insan olmaktır, önemli olan adam olmaktır, okumaktır, çalışmaktır, üretmektir. Çocuklarımıza barışı sevgiyi anlatmak; fukaralığı, yoksulluğu, yolsuzluğu yok etmektir. Devlettin her kuruşunun hesabını sormaktır” diyerek konuşmasını sürdürdü.

“Milletimizin emrinde, hizmetindeyiz”
Vali Celalettin Güvenç, bu anlayışın bu topraklarda hâkim olmaya başladığını belirterek, “Neden çünkü sizlerde o ışıltı var. Sizlerde o maya var. O maya bizi aldı buralara getirdi. Birçok ülkenin nüfusundan daha çok genç nüfusa sahip şu Urfa’mız. Urfa birçok ülkeden daha çok çocuğa sahip Lüksemburg’un nüfusu 450 bin bizim okul çağındaki çocuk nüfusumuz 640 bin. Yunanistan, Bulgaristan bunlar hep 7-8 milyon nüfusa sahip ülkeler bizim 3-4 ilimiz kadar. Çok önemli bir potansiyelimiz, gücümüz var ve bu gücümüzü hazmedemiyorlar. İstedikleri kadar hazmetmesinler siz böyle çalışırsanız, biz böyle samimi olur çalışırsak; kenetlenirsek bizi durduramazlar. Durduramadılar da durduramayacaklar. Biz milletimizin emrinde, hizmetindeyiz. Biz kadınların köylerde derelerden su içmesine isyan ediyoruz, köylümüzün çamurlu yollarda gitmesine isyan ediyoruz. Bizim insanımız her şeyin en iyisine layık olduğuna samimi olarak inanıyoruz. Onun için bu kötü kader değildir. Bunların hepsini değiştireceğiz. Hepsinin peşindeyiz Ankara’dan buraya hepsinin takipçisiyiz sizlerin desteğiyle” şeklinde konuştu.

FOTOĞRAGLAR İÇİN TIKLAYINIZ!..

“Bu coğrafyanın üzerinden kara bulutlar gitsin”
Ailelerin çocuklarına daha fazla önem vermelerini isteyen Vali Güvenç, “Lütfen meselelerimize sahip olun, lütfen sıkıntıları bize getirin, çocuklarımızın önünü açalım. Bir tek çocuğumuzun burnu kanamasın, bir tek çocuğumuz cahil kalmasın, bir tek çocuğumuz heder olmasın. Büyüsün adam olsun bu ülkeye bu coğrafyaya hizmet etsin. Mühendis olsun, doktor olsun bu coğrafyanın üzerinden kara bulutlar gitsin. Güzellik olsun, kardeşlik olsun, sevgi olsun düşmanlar ve dünya bize imrensin. Bunu yapacağız bu heyecana sahibiz. Sizlerden bu destek sürdükçe bizim azmimiz artacak hepinizi selamlıyorum” dedi.

Viranşehir Kaymakamı Muhammed Lütfi Kotan ise, Viranşehir’de 52 bin öğrenci ve 2 bin öğretmenle eğitim öğretime devam ettiklerini belirterek, ilköğretimde sbs sınavlarında ilçenin başarı oranının yüzde 33 üniversite sınavlarında ise yüzde 27 olduğunu söyledi. Özel eğitim kurumlarının varlığının önemine değinen Kotan, üniversite ve orta öğretime geçişte başarıyı artırmada bu tür müesseselerin katkısının çok büyük olduğunu ifade etti.

Viranşehir Anafen Dersanesi Müdürü Sadrettin Savaşlı da yaptığı konuşmada sevgi ile öğretilenlerin kalıcı olduğu anlayışıyla hareket eden genç, dinamik bir kadro ile çalıştıklarını belirterek Anafen Dersanesinin ticari kaygıdan uzak eğitim anlayışı ile insanı ön planda tuttuğunu söyledi.

FEM Dersanesi ANAFEN şubesi, Aynur Çepni Öğrenci Yurdu’nun açılışını gerçekleştiren Vali Güvenç’e, Özel Bilge Baran İlköğretim Okulu Yönetim Kurulu Üyesi Bahri Palmanak günün anısına bir plaket verdi.

İlk defa bir valiyi kahvede gördüler
Öğrenci yurdunun açılışından sonra Viranşehir’de Şanlıurfa Valiliği tarafından yürütülen SODES Projelerini incelemek için yola çıkan Vali Güvenç, yolu üzerindeki Şırnak Mahallesinde bir kahveye giderek burada vatandaşlarla sohbet etti. Kahvede fidan işçiliği yapan gençlerin sorunlarını dinleyen Vali Celalettin Güvenç’e vatandaşlar ilk defa bir valiyi kahvede gördüklerini söyleyerek, kendisine teşekkür ettiler. Vali Güvenç, her zaman geleceklerini söyleyerek, kendileriyle sohbet etmeye, sıkıntılarını dinlemek için yanlarına geldiğini bildirdi. Bir vatandaşın Şırnak Mahallesindeki karayolunda kazaların meydana geldiğini ve bir üst geçit yapılması için başvuruda bulunduğunu söyleyerek, Vali Güvenç’ten bu konuda kendilerine yardımcı olmasını istedi. Vali Güvenç üst geçit için görüşmelere başlayacaklarını belirterek, ilgililere üst geçidin yapılması için gerekli talimatları verdi. Millete hizmet en büyük şereftir” diyen Vali Güvenç, kahvede vatandaşlarla çay içtikten sonra incelemelerine devam etti.

Yol güzergâhında bulunan Yeni Mahalledeki metruk bir okulda inceleme yapan Vali Güvenç, okulun tekrar eğitime açılması veya gençlik merkezi haline getirilmesi için çalışmaların yapılmasını ilgililerden istedi.

Daha sonra Vali Celalettin Güvenç, SODESin desteğiyle “Eğitimli Birey Sağlıklı Toplum” Projesi kapsamında eğitim veren merkezin açılışın yaptı. Biri merkez ve 2 de şube olmak üzere 3 birimde 500 ilköğretim öğrencisine sbs kursu veren birimleri gezen Vali Güvenç, öğrenci ve velilerle de sohbet etti. Öğrencilerin kendisinden bir isteklerinin olup olmadığını soran Vali Güvenç’e öğrenciler, kendilerine bu imkanın sunulmasından dolayı teşekkür ettiler.

Vali Güvenç ise öğrencilerden daha çok çalışarak kendisine ettikleri teşekkürlerinin yerine geleceğini belirterek, öğrencilerden eğitim öğretimlerini aksatmalarını ve çok çalışmalarını istedi.

Vali Güvenç, daha sonra yol güzergâhında bulunan vatandaşlarla da sohbet ettikten sonra ilçeden ayrıldı.
www.balikligol.com


Vali Celalettin Güvenç viranşehir açılışlar ile balikligol_com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.