banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Şanlıurfa Balıklıgöl Balıklıgöl

GÜVENÇ, ÇÖZÜM SÜRECİYLE İLGİLİ KONUŞTU


Başkan Güvenç, bir otelde düzenlenen Gazeteciler Konfederasyonu 3. Başkanlık Kurulu'na katıldı. Güvenç, burada yaptığı konuşmada Türkiye'nin son 12 yılda her alanda ciddi mesafe aldığını söyledi.

Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesine Cumhuriyet tarihi boyunca yapılan yatırımlardan daha fazla yatırım yapıldığını vurgulayan Başkan Güvenç, bölgenin bu yatırımları uzun yıllar beklediğini belirtti.

Çözüm süreci ile bu yatırımların daha çok artacağını aktaran Güvenç, şunları söyledi:

"2002'den önceki Şanlıurfa, Diyarbakır, Batmanı, Siirt'i aynı altyapı ile bıraksaydınız bugüne çıkamazdık. Karayolları bölge müdürümüz diyor ki 2019'da karayolu ile Viranşehir'e kendi arabamla gitmeye utanıyordum çünkü yol delik deşik. Bugün o yollar çok güzel olmuş Ama Viranşehir'in en ücra köşesindeki köy sakinleri yapılan bu yolları tamamlayıcı görmüyor. 15 yıl önce stabilize yol yapıldığı zaman Allah razı olsun beyim diyen, gelen devlet adamına kurban kesenler bugün asfalt yol yoksa belediye başkanının yakasına yapışıyor. Bunları bu yolları asfalt yapmasaydık bu hizmetleri götürmeseydik nasıl konuşurduk çözüm sürecini. GAP Havaalanı'nı yapmasaydınız Batmana hizmetler götürmeseydiniz kimle neyi konuşacaktınız. 32 Milyar'ı harcamasaydınız Urfa'ya, Suruç Tünelleri'ni açmasaydınız nasıl oralara gidecektik. Tüm bu hizmetler beraberine çözüm sürecini getirdi."

Toplantıya Güvenç'in yanı sıra AK Parti Şanlıurfa Milletvekili  Halil Özcan, Abdülkerim Gök, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili   Adayı Mazhar Bağlı, merkez ilçe belediye başkanları gazeteciler ve davetliler katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.