banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Beştepe Millet Camii Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Kararda Değişiklik

Güvenç; Buzdolabı ve televizyonlar için soruşturma başlattım
Milletvekili Mehmet Akyürek’in taziyesinde bulunmak için Viranşehir’e gelen Şanlıurfa Valisi Celalettin Güven, Bizim gazetesi Yayın Yönetmeni Fethi Güzelses’in sorularını cevapladı.



Soru; Sayın Valim Kamuoyunda Tv ve Buzdolabı olayı olarak bilinen konu ile ilgili soruşturma açıldımı ve konunun son durumu hakkında bilgi verirmisiniz?



Güvenç: Şimdi biz Viranşehir ile Siverek Devlet Hastanelerini bitiriyoruz. Burda ki donanımı nasıl yapacağız diye arayışa girdik. Hem ucuz almamız lazım, hem kaliteli almamız lazım hem de hızlı yapmamız lazım. Burda tüm Viranşehirlilerin gurur duyacağı bir gelişme oldu, Sayın Milletvekilimiz Mehmet Akyürek bizzat bana gelerek, Sayın Bakana gelerek bu alımlarda dikkatli davranılması gerektiği, şaibeye meydan verilmemesi gerektiği, Viranşehir'de herkesin birbirini tanıdığı, buraya en kaliteliyi en ucuza alınırsa kamuoyunun rahat edeceğini, milletin bunu bizden beklediğini açıklıkla ifade etti. Biz bunla ilgili olarakta Sağlık Bakanlığı Müsteşarıyla ve ilgili müsteşar yardımcısıyla bizzat ben konuştum nasıl yaparız diye. Görüşmelerimiz sonunda bir kısmını Ankara'dan alım yapalım bir kısmını da 500 yataklı eğitim hastanesi üzerinden yapalım onun koordinesinde satın alalım diye karar verdik mutabakat sağladık. Yani herhangi bir şaibe olmasın diye herhangi bir sıkıntı olmasın diye devlet malı çarçur olmasın diye ve hızlı alalım diye, hastane açılımı gecikmesin diye. Tam bu aşamada bide baktık ki burda ki hastane Başhekiminin İl Sağlık Müdürlüğüne de haber vermeden, doğrudan valiliğe de bilgi vermeden İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğine bu malların alımı için yazı yazdığını gördük. O yazı üzerine benim de haberim olmadı, genel sekreterlik bu alımı yapmış. Sonradan haberimiz oldu bir yandan biz 500 yataklı üzerinde alım hazırlığı yapıyoruz, burda ise Başhekimimiz şu veya bu sebeple direk genel sekreterliğe yazı yazarak böyle bir alımın yapılmasına sebep olmuş. Bundan dolayı bizde rahatsız olduk, vekilimizde rahatsız oldu, İl sağlık müdürlüğü rahatsız oldu, dedik ki bu iş oldu bittiye gelmez, bunu inceleteceğim.



Devlet Malzeme Ofisini aradık müfettiş istedik,o arada mal burda duracağına iade ettik. Şu anda da müfettişler çalışıyorlar, hiç devletin kaybolan bir şeyi yok, sadece başhekimin bize bilgi vermeden alım yaptırması dolayısıyla bunlar iade edilmiştir.



Soru; Efendim, Malın şu anda ki akıbeti ne durumda?



Güvenç: Mal şu anda gelen firmaya teslim edilmiştir, ordadır. hem burda ki işlemler ile ilgili bir muhakkik gönderdik konu inceletiyoruz, inceletiyoruz, hem de devlet malzeme ofisi genel müdürlüğü ile biz bizzat görüştük. Onlarda kendi alımları açısından herhangi bir sıkıntı var mı yok mu diye 3 tane birden müfettiş gönderdi bana Pazartesi günü onlarla görüştüm, onlarda dosya hazırlıyor. 2 sinin evrağını toplayacağız, Görüşlerini alacağız, süratle bu alımımızı yapıp, hastaneyi açacağız. Burda herhangi bir şaibe herhangi bir sıkıntı, herhangi bir baskı, istenmeyen durum söz konusu değil. Çünkü hep beraberiz, kaymakamımız, vekilimiz, il sağlık müdürlüğümüz ve ben vali olarak işin başındayım. Sıkıntılı bir durum yok. İdarede zaman zaman böyle şeyler olabilir, biz bu konuyu çözüyoruz” dedi
Bizimgazete63.com


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.