banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Erdoğan Başbakan

Güvenç; Bu acılar dinecek VİDEO

Şanlıurfa Valiliği tarafından şehit yakınlarına ve gazilere verilen iftar yemeğine, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, İl Jandarma Komutanı Albay Emin Dursun, Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, İl Müftüsü Ramazan Tahiroğlu, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ve şehit aileleri ile gaziler katıldı. Otel El Ruha’da verilen iftar yemeğine 300 kişi katıldı.

 

Kuran’ı Kerim Bakara Suresinin 154. Ayeti olan “Ve Allah yolunda öldürülen kimseler için “ölüler” demeyin. Hayır, onlar diridirler. Fakat siz, farkında olmazsınız” ayeti okundu. Kuranı Kerim okunmasıyla iftar edildi. İftar yemeğinin ardından konuşma yapan Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, “Şehitlerimiz için gazilerimiz için ne söylesek az, büyük duygu yüklü ve minnettarız. Anne ve babalar elbette yürekleri yanıyor. Hepimizin yüreği yanıyor.Onlara rahmet diliyoruz.Minnetlerimizi belirtiyoruz.Onların ruhlarından aldığımız güçle de geleceğe ümitle bakıyoruz.Zor bir coğrafyada yaşıyoruz.Tarih boyunca çok çeşitli belalara uğramış topraklarda bu milletin evladı olarak yaşıyoruz.Ama inanıyorum ki bu acılar dinecek, akan kanlar duracak.Bu ülkede  birliği, beraberliği, kardeşliği tesis edeceğiz.Bu topraklarda bütün insanlarımız barış içerisinde başı dik, büyük bir ülkenin gurulu vatandaşları olarak yaşayacaklar.Dünya’da söz sahibi bir ülkenin vatandaşları olarak yaşayacaklar.Siz anne babaları da o gün bu rahmetliler ile bir kere daha gurur duyacaksınız.Allah yeni acılar, yeni sıkıntılar göstermesin.Anneler tekrar ağlamasın ve bu ülke için hepinizi dua etmeye davet ediyorum.Bütün şehitlerimize de Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba ise, “Şehit yakınları ve gazileri unutmak mümkün değil kalbimizde yaşıyorsunuz. Şu orucumuzu rahat açabildiysek sizlerin çocuklarının sayesinde şehitlerimizin ve gazilerimizin sayesindedir. Sizlere ne kadar teşekkür etsek azdır. Bütün kalbimle inanarak söylüyorum Allah hepinizden razı olsun.İnşallah Rabbim şehitlerinizin mükafatı olarak siz anne ve babaları olarak Cennet’i nasip eyler. Sizlerle gurur duyuyoruz. Sayın Valime bizleri böyle bir arya getirdiği için teşekkür ediyorum” dedi.

 

Yıllardır kamu kuruluşları tarafından unutulduklarını ifade eden Şehit Yakınları Derneği Başkanı Mehmet Yavuz, “Böyle bir iftar yemeği organize ederek şehit ailelerini bir araya getirdikleri için öncellikle sayın Valime teşekkür ediyorum. Daha önce şehit ailelerine sadece Türk Silahlı Kuvvetleri sahip çıkıyordu. Fakat son 5 yıldır bütün kurumlar şehit ailelerini sahip çıkıyor” dedi.

 

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Şanlıurfa Şube Başkanı Hasan Aslan ise Valilğin ilgi ve alakasından dolayı teşekkür etti.

 

Konuşmaların ardından Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mehmet Yavuz, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç’e düzenledikleri iftar yemeği için bir teşekkür plaketi verdi.

 

Ömer ASLAN / www.balikligol.com

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.