banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der Onur Bilgen

Gürbüz İrşad-Der'den fetih programı

Katılımın yüksek  olduğu etkinlik M.Emin gök Hoca’nın Kur’an tilaveti ile başladı.

Daha sonra Gürbüz İrşad-Der Başkanı Nihat Çam  günün anlam ve önemine dair bir konuşma yaptı.  

Çam konuşmasında, “Bizler Mekke fethinden önce Mekke’de Müslüman olmanın ne demek olduğunu anlamalıyız. Hz.Bilal’ın (r.a) bedeninin Mekke çöllerinde nasıl kavrulduğunu, Habbab b. Eret’in vücudunun kızgın demirlerle nasıl kavrulduğunu, Darul Erkam’da yapılan imani sohbetleri. İyi anlamamız gerekir.” dedi.

Mekke’nin Fethinin büyük bir bedel neticesinde gerçekleştiğini belirten Çam, “Peygamber Efendimiz başta olmak üzere ashabı kiram da büyük bedeller ödediler. Öz yurdundan çıkarılmış, eşinden ,çocuklarından ve tüm sevdiklerinden ayrı kalmak zorunda bırakılmışlar. Ama Rabbimiz bu sıkıntı ve meşakkatler neticesinde onlara fethi nasib etmiştir.” şeklinde konuştu.

Nihat çam hoca konuşmasının sonunda,”Kudus’ümüz, Mescidi Aksa’mız küfür çizmeleri altında fethi bekliyor. Bu gün Irak , Afganistan , Mısır ve diğer İslam ülkeleri yeni fetihler bekliyor.” ifadelerini kullandı..

Program Grup İrşad’ın seslendirdği ilahiler ile devam ettikten sonra yapılan ikramlar ile son buldu.

(İLKHA)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.