banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Harran Üniversitesi Urfa Haber haber

Günlük 16 bin Suriye ekmeği üretiliyor

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde bulunan YİBO Çadırkentte kurulan mobil fırındaki son sistem teknoloji ile günlük 16 bin Suriye ekmeği üretilerek, çadır kentte ve ilçedeki mültecilere dağıtıldı. Mobil fırında 10 Suriyeli usta 24 saat esasıyla vardiyalı olarak görev yapıyor. Mobil yemek aracında ise günlük 5 bin kişilik yemek ve kahvaltı hazırlanarak, mültecilere veriliyor. Zaman zaman STK'lar ve ilçe belediyelerinin de yemek konusunda destek olduğu sığınmacılar, üç öğün yemek imkanı buluyor.

Kobani'den savaş korkusuyla kaçan 170 bin Suriyelinin Yumurtalık Bölgesi'nden giriş yaptığına dikkat çeken Vali Küçük, Suriyeli misafirlerin tüm ihtiyaçlarını temin ederek, kendi evlerinde hissettirmeye çalıştıklarını kaydetti. Suriyeli sığınmacıların en büyük sorununun ekmek ve yemek olduğunu vurgulayan Vali Küçük, "Bölgemize gelen Suriyeli misafirlerin en büyük sorunu ekmek ve yemek konusuydu. Bunu da kurulan mobil fırın ve yemek aracıyla çözdük. Her gün Suriyeli ustalar tarafından, son sistem teknoloji ile 16 bin Suriye ekmeği üretilerek, dağıtılıyor. Yine her sabah kahvaltı ve çorba, her gün iki öğün yemek çıkartılıyor. El değmeden ekmek ve yemekler, Suriyeli kardeşlerimizin sofralarına ulaştırıyoruz" dedi.

Vali Küçük, yemek konusunda destek veren belediye ve sivil toplum kuruluşlarına da teşekkür etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.