banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

Güneş patlaması uydu alıcıları vuracak

Dün itibariyle gerçekleşen bir Güneş patlaması, Dünya’daki elektronik cihazların çalışmasını bir kaç gün etkileyecek.

Uydu alıcıları etkilenecek

Özellikle radyo, WiFi modem, uydu ve GPS cihazlarının çalışmasında aksamalar yaratabileceği söylenen Güneş patlamasının, son yıllarda yaşanan en büyük patlama olduğu iddia ediliyor.

Patlama dalgaları Dünya’ya yönelik

Güneş’te yaşanan patlamaların 2009 yılı Mart ayından beri şiddetlendiğine dikkat çeken uzmanlar, bu seferki patlamanın en korkutucu yanının dalgaların ve fırtınanın direkt olarak Dünya’ya doğru gelmesi olduğuna dikkat çekti.

İnsanlara direkt zarar vermeyecek

ABD’nin California eyaletinde bulunan Uzay Hava Tahmin Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre Güneş patlamasının çeşitli enerji nakil hatlarına da zarar verebileceği ve etkisini birkaç gün sürdüreceği açıklandı. Dünya’nın manyetik alanını da olumsuz etkileyebileceği söylenen patlama, insanlara direkt olarak zarar vermeyecek. Patlama sırasında açığa çıkan radyasyon, atmosferden geçemeyecek. (Ömer Özbey-İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.