banner2
Öne Çıkanlar ABD MHP Urfa Balıklıgöl PapeAlioune Ndıaye Kırgızistan milli takımı

Gündemi değiştiren o öğrenci konuştu

Şapka itirazıyla siyaselerin yapamadığını YÖK yaptı ve İstanbul Üniversitesine türbanlı öğrenciye yol açan yazıyı yolladı. İşte o davanın baş aktörü konuştu.  

Yasak başladığında ilkokul öğrencisi olduğunu anlatan İncekara, ablasının da aynı mağduriyeti yaşadığını söylüyor.

Siyasî partilerin çözüme yönelik çalışmalarından umutlu olduğunu belirten İncekara, Artık her şeyin normalleşmesini ve eğitimime devam etmeyi istiyorum. diyor.

Mezun olursa hedefini de Ben tıp fakültesini bitirdiğimde afetlerde görev yapan tıp organizasyonlarında çalışmak istiyorum sözleriyle açıklıyor.

Şimdi uzaktan eğitim veren özel bir üniversitede eğitim görüyor. Ancak okuduğu okulun verdiği diploma Türkiyede geçerli olmadığından mağduriyeti devam ediyor.

KÜTÜPHANEYE 3 SENE SONRA GİRDİM

Türbanı çıkarıp şapka takmanın pskolojisini bozduğunu söyleyen İncekara, gelinen noktayı da şu sözlerle ifade ediyor:

Benim okul yemekhanesine ve kütüphanesine ilk defa girmem üç sene sonra oldu. Ancak o zaman kendimi bir öğrenci gibi hissettim. İlk defa şekilden şekle girmeden, kapılarda, lavabolarda değişmeden, olduğum gibi derse girmek benim için çok önemli bir olaydı.

UMUT VERİCİ

Nuriye Akmanın sorularını yanıtlayan öğrenci CHPnin çabası ve YÖKün İstanbul Üniversitesine yolladığı yazı sonrası umut verici konuştu:

Aslında bütün siyasi partilerin artık yasağın kalkması gerektiğine dair tutumlarından memnunum. Sonuçta yasak başladığında ben ilkokuldaydım. Bunun ben mezun olmadan gerçekleşmiş olması umut verici. Sonuçta partiler de bu yasak ve ayrımcılıktan zarar görüyor. Artık her şeyin normalleşmesini ve eğitimime devam etmeyi umut ediyorum. Umudum bunun diğer öğrencilere de yansıması.

Bence çözülme yoluna girdi. Çünkü artık öğretim görevlisi öğrenciyi dersten çıkartamayacak. Bu durumda diğer üniversitelerin de aynı şekilde yasağı kaldırması mümkün olacak. Çünkü arkadaşlarım ve akrabalarım arasında halen aynı sorunu yaşayan çok fazla insan var. Onlar için bu kararın çok önemli olduğunu düşünüyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.