banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

Gündemden kısa kısa

1- Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ Viyana'da

- Bozdağ, bazı Türk dernekleri ile Avusturya İslam cemaatini ziyaret edecek, Büyükelçi Ayşe Sezgin'in onuruna vereceği akşam yemeğine katılacak. (Avusturya)

2- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, evlat edinme sırasında bekleyen 200 aileyle bir araya gelerek koruyucu aile hizmeti hakkında bilgi verecek. (Ankara/10.00)

3- AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Murat Akdoğan Vakfı'nca, Ataşehir Est-ethica Cerrahi Tıp Merkezi'nde düzenlenen ''Devlet Himayesi Altındaki Genç Kızlara Meslek Edindirme Eğitimi Projesi''nin açılışına katılacak. (İstanbul/14.00)

4- Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Makedonya'da

- Davutoğlu, Meclis Başkanı Trajko Veljanovski, Başbakan Nikola Gruevski, Dışişleri Bakanı Nikola Poposki ve Demokratik Bütünleşme Birliği Genel  Başkanı Ali Ahmeti ile görüşecek. Makedonya ile diplomatik ilişkilerin 20. yılı dolayısıyla düzenlenen etkinliğe, restore edilen Rufai Tekkesi ile resim sergisinin açılışına ve ''21 Aralık Türkçe Eğitim Bayramı'' programına katılacak Davutoğlu'na, Kalkandelen Devlet Üniversitesi tarafından fahri doktora unvanı takdim edilecek.

5- Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, valiliği ziyaret edecek, Dicle Üniversitesi Köprülü Kavşağı açılış törenine katılacak. (Diyarbakır/11.00/14.30)

6- Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Türkiye Kooperatifler Fuarı'nın açılışına katılacak, Rize Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen ödül töreninde konuşma yapacak. (Ankara/13.30/Rize/17.00)

7- İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, il jandarma komutanlığını ve 19 Mayıs Polis Meslek Yüksekokulunu ziyaret edecek, il emniyet müdürlüğü yeni hizmet binası inşaatında incelemelerde bulunacak, emniyete araç bağışında bulunan hayırseverlere plaket törenine katılacak.

- Bakan Şahin daha sonra belediyeyi, AK Parti il başkanlığını, şehit savcı Murat Uzun'un ailesini e valiliği ziyaret edecek. (Samsun/12.45-18.00)

8- Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, valiliği, belediyeyi, AK Parti il başkanlığını ve esnafı ziyaret edecek, Ahiler Kalkınma Ajansı 2012 yılı mali destek programları ilan ve tanıtım toplantısına katılacak. Proje ve alan ziyaretleri yapacak Yılmaz, GESİAD 2012 yılı ekonomi ödülleri töreni ve akşam yemeğinde yer alacak. (Nevşehir/10.30-19.00)

9- Kültür ve Turizm Bakanı Günay, Maltepe Üniversitesinde 21 Aralık Dünya Roman Kahramanları Günü Edebiyat Festivali açılışı ile Türk Halk Müziği sanatçısı Kamil Sönmez'in, Şakirin Camisi'nde kılınacak cenaze namazına ve Devlet Resim Heykel Müzesi'nde, II. Uluslararası Kaşgarlı Mahmut Hikaye Yarışması'' ödül törenine katılacak. (İstanbul/10.00/12.09/Ankara/18.00)

10- Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Anadolu sağlık meslek lisesinin temel atma töreni ile Sevgi anaokulu ve eğitim uygulama okulu ve iş eğitim merkezinin açılış törenine katılacak. (Amasya/13.30/14.30)

21 ARALIK 2012 CUMA GÜNDEM HABERLERİ

GÜNDEM

İSTANBUL'DA KAR TATİLİ

İstanbul'da kar etkili oluyor. Valilik, kar yağışı nedeniyle bugün ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildiğini duyurdu.

250 BİN MEHMETÇİK HAVADAN TAŞINACAK

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, ''THY ile yapılan sözleşmeyle mevcut havaalanları kullanılarak erbaş ve erlerin tespit edilen 142 güzergâh üzerinden uygun fiyatlarla özel havacılık firmalarına ait uçaklardan da istifade ile taşınması sağlanacaktır. Protokol kapsamında tahmini olarak 250 bin erbaş ve erin taşınması planlanmaktadır'' dedi.

BAKAN BAĞIŞ: "AVRUPALILAR SÖZÜNÜ TUTSUN LİMANLARIMIZI AÇALIM"

Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi (KİK) 31. Toplantısı, AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ve Avrupa Ekonomik ve Sosyal Komitesi Başkanı Staffan Nilsson'ın katılımıyla gerçekleşti. Bakan Bağış, KKTC'ye uygulanan ambargoların kalkması gerektiğini belirterek, "Avrupalılar sözlerini tutsun, biz de Kıbrıs'a tüm limanlarımızı açalım'' dedi.

RTÜK BAŞKANI: "LİSANS KAOSUNU SONA ERDİRECEĞİZ"

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Davut Dursun, 2015 yılına kadar tamamlanması planlanan sayısal karasal yayın ihalesinin Türkiye yayıncılığı açısından dönüm noktası olacağını ifade ederek, ihale ile lisanssız kaos ortamının sona erdirileceğini söyledi

KAMİL SÖNMEZ YAŞAMINI YİTİRDİ

Beyin kanaması nedeniyle bir süredir Başkent Üniversitesi İstanbul Sağlık, Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde tedavi görmekte olan 65 yaşındaki Kamil Sönmez hayatını kaybetti.

EKONOMİ

PİYASALAR

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Bileşik Endeksi günün tamamında 4 puan artışla 76.814 puandan tamamladı. Hisse senetleri günlük ortalama yüzde 0,01 değer kazandı. İstanbul serbest piyasada, kapanış saatlerinde doların satış fiyatı 1,7870 lira, avronun satış fiyatı 2,3670 lira oldu. İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Tahvil ve Bono Piyasası Kesin Alım Satım Pazarında işlem gören gösterge kâğıdı 24 Eylül 2014 vadeli tahvilin, bileşik faizi önceki kapanışa göre 0,06 puan artarak 5,96'dan kapandı. Bu tahvilin basit getirisi yüzde 5.87 oldu. Bu tahvilin, aynı gün valörlü işlemlerinin önceki kapanışında basit getirisi yüzde 5,82, bileşik getirisi yüzde 5,90 olmuştu.

BAKAN ŞİMŞEK: "ZENGİNDEN DAHA ÇOK VERGİ ALACAĞIZ"

Elektrik ihalelerinde yaşanan gecikmeyle ilgili konuşan Maliye Bakanı Şimşek, "Özelleştirme ciddi iş, ciddi olmayan bu işe kalkışmamalı" dedi. Köprü ve otoyolların ucuza satılmadığını belirten Şimşek, zenginden daha fazla vergi alacaklarını kaydetti.

BAKAN GÜNAY: "TURİZM GELİRLERİ EKSİK HESAPLANIYOR"

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Türkiye'nin turizm gelirlerinin eksik hesaplandığını belirterek, hesaplama yönteminin değiştirilmesi konusunda TÜİK ile çalışma yaptıklarını söyledi.

POLİTİKA

ARINÇ: "DİNLEMELER REZİL BİR NOKTAYA GELDİ"

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Dinlemeler rezil bir noktaya geldi. Bazı tedbirler almamız lazım" değerlendirmesinde bulundu.

BAKAN ŞAHİN: "POLİSİN İMAJI ZEDELENİYOR"

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, kolluk güçlerinin bazen gereğinden fazla güç kullandığını ve bunun kamuoyunda eleştiri konusu olduğunu belirterek, "Bunun sonucunda kolluk kuvvetlerinin ve dolayısıyla devletimizin imajı ister istemez zedelenmektedir" dedi.

DÜNYA

'CEZAYİR'DE KATLİAM VE İŞKENCE YAPTIK'

Resmi bir ziyaret için Cezayir'de bulunan Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, sömürgecilik döneminden ötürü Cezayir halkının acı çekmiş olduğunu ülkesi adına resmen kabul etti.

PUTİN'DEN ESAD'IN DEVRİLMESİNE KARŞI UYARI

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye'de Beşar Esad yönetiminin devrilmesi halinde, ülkenin daha büyük şiddet olaylarına sahne olabileceğini söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.