banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Eyyübiye

Gaziantep’teki sanayi ve ticaret odaları, son günlerde yaşanan olaylarla ilgili yayımladıkları ortak bildiride, provokasyonlara gelinmemesi ve sağduyu çağrısında bulundular.

Son günlerde bölgede artan şiddet olayları ile birlikte batıda Kürtlere yönelik gerçekleştirilen provokatif olaylara tepki gösteren Gaziantepli STK’lar,  ‘Gün birlik günüdür’ başlıklı ortak bir açıklama yayımladılar.

Yayımlanan bildiriye; Gaziantep Sanayi Odası, Gaziantep Ticaret Odası, Gaziantep Ticaret Borsası, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri, Gaziantep Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Nizip Ticaret Odası, Nizip Ticaret Borsası, Nizip Organize Sanayi Bölgesi, İslahiye Ticaret Odası, İslahiye Organize Sanayi Bölgesi, TOBB Gaziantep Genç Girişimciler Kurulu ve TOBB Gaziantep Kadın Girişimciler Kurulu destek verdi.

Sağduyu çağrısının yapıldığı bildiride, “Milletçe dikkat etmemiz gereken en önemli nokta, tahriklere kapılmadan, sağduyulu hareket etmeliyiz. Hiçbir şekilde fitneye, fesada, tahrikçilere, provokatörlere geçit vermemeliyiz.” ifadelerine yer verildi.

Gün kardeşliğe sahip çıkma, birbirimize kenetlenme, birlik ve dirlik içerisinde olma günüdür denilen bildiride, “Bu topraklar kardeşlik mayasının güçlü olduğu topraklardır. Milletçe, bizi biz yapan değerlerimizin etrafında tek vücut birleştiğimiz müddetçe hiçbir güç birliğimizi, dirliğimizi, huzurumuzu bozamayacaktır. Binlerce yıldır medeniyetlere beşiklik eden Gaziantepliler olarak, kardeşliğin, barışın ve hoşgörünün sembolü olmayı sürdüreceğiz.” denildi.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.