banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri Urfa Haber

Gülyılmaz; Yılın annesi adile Çiftçi oldu

AK Parti Karaköprü Kadın Kolları Teşkilatı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Osmanlı Konukevi’nde Şanlıurfalı kadınlarla bir araya geldi. Yapılan programa katılan bayanlara günün anlamına dair broşlar takıldı, kendilerine çeşitli hediyeler sunuldu. Kadınların yoğun ilgi gösterdiği Kadınlar Günü etkinliği çerçevesinde, Adile Çiftçi' ye de Şanlıurfa'da, Karaköprü AK Partili hanımlar tarafından günün anısına “Yılın Kadını” unvanı verildi.

 

AK Parti olarak kadınların başarılarını her zaman desteklediklerini ve onların azimle verdikleri mücadelenin yanında olduklarını belirten Karaköprü Kadın Kolları Başkanı Bahar Gül Yılmaz yaptığı konuşmada "Bugün Dünya Kadınlar Günü’nü birlikte karşılamak istedik. Birlik ve beraberliğimizi sağlayabilmek ve sürdürebilmek için bu tür organizasyonlar düzenliyoruz. Çünkü Şanlıurfa’nın buna çok ihtiyacı var. Sevgili Adile Çiftçi'ye Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla tüm kadınlar nezdinde TGMP Şanlıurfa Şubesi Mikro kredi Merkezi'nden Asiye Umut ile birlikte "Yılın Kadını" plaketini vermek benim için bir onurdur, başarısını, azmini, kararlılığını, dirayetini ayakta alkışlıyorum, kendisini kutluyorum. AK Parti olarak kadınların olması gereken yere gelmesi noktasında büyük çabalar harcanmıştır. Anaç bir fıtratla yaratılan kadın, duygusallığı, zarafeti, inceliği, duruşu, fedakârlığı, vefası ile inanılmaz özelliklerle donatılmıştır. Kadın her zaman güçlüdür ve güç birliği için varlığı şarttır, çünkü bulunduğu her ortamda denge unsurunu oluşturmaktadır. Kadın ve erkeğin birbirini tamamlaması ve birbiriyle dayanışma içinde olması, birbirinden güç alması sağlıklı bir toplum yapısı için şarttır. “Cennet anaların ayakları altındadır” diyen bir medeniyetin evlatlarıyız bizler. 

 

AK Parti Hükümeti ile de Tüm kadınının başarıları, devam etmektedir. Mikro ölçekli kredilerle kadınlarımızın ekonomik hayata kazandırılması noktasında çalışmalarda bulunan hem belediye hem de valilik projeleri destek olarak büyük katkı sağlamaktadır. SODES ve İŞKUR aracılığıyla büyük başarılara imza atılmıştır ve nice sosyal politikalar da kadınlarımızın imkânına sunulmuştur. Kadınların iş yaşamına kazandırılması ve bu konuda eğitim programları hazırlanması büyük kazanımlar sağlamıştır. Hem medeni hem ceza kanununda kadın hakları konusunda büyük adımlar atılmış,kadınların hakları güvence altına alınmış,ilk defa kadınlara pozitif ayrımcılık sağlanmıştır.Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, “Kadınsız bir siyaset, kadınsız bir demokrasi sadece kadınlar için değil, bütün toplum için bir eksikliktir” diyerek kadınlarımızın hakları ve pozitif ayrımcılığı ile ilgili ciddi çalışmalar yapılmasını sağlamıştır.

 

Sahip oldukları hakları en iyi biçimde kullanma yolunda büyük adımlar atan kadınlarımızın, ülkemizin gelişmesinde, büyümesinde ve kalkınmasında büyük katkılarda bulunduğu da bir gerçektir. Bu duygu ve düşüncelerle yarınların mimarı olan tüm dünya kadınlarının özellikle de Şanlıurfa’mızdaki kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum" dedi.

 

 

 

TGMP Şanlıurfa Şubesi Mikro kredi Merkezi sorumlularından Asiye Umut, Adile Çiftçi'ye plaketini takdim ederken "01.01.1970 yılında Şanlıurfa ‘da doğan Adile Çiftçi dar gelirli bir ailenin ferdi olarak ailesiyle sezonluk tarla işlerinde çalışmış ve okula gönderilmemiştir. Kendisi hep okumak istemiş ama bu içinde ukde olarak kalmıştır.

14 yaşında evlendirilen Adile Hanım, 15 yaşında anne olmuştur. Geçirdiği kaza nedeniyle vefat eden kocasından sonra hiçbir ekonomik desteği olmadan çocuklarıyla kalan Adile Hanım çalışmak için kolları sıvamış ancak bu arada daha büyük bir acıyla karşı karşıya gelmiştir. Kayınları tarafından çocukları elinden alınmıştır. Çocuklarının tarlalarda çalıştırılmasını ve kendisinden uzak tutulmasını ‘ yaşadığım en büyük acı’ diye tanımlamaktadır. Adile Hanım eli kolu bağlı kalmak istememiş nerde iş bulursa çalışmış şehir şehir dolaşmıştır. Bu şekilde aradan 12 yıl geçmiş Adile Hanım açtığı davaların sonucunda çocuklarına kavuşmuştur.

Ancak artık çocuklarının çalışmasını istemiyor onların okuması için bir şeyler yapmak mücadelesindedir.

Tuhafiye dükkânı açıp yaptığı çiçekleri ve elişlerini pazarlayarak ailesini geçindirebileceğine karar verir. Mikro krediye başvurarak durumunu ve yapmak istediği işi anlatır. TGMP Şanlıurfa Şubesi Mikro kredi Merkezinden aldığı destekle hayalini kurduğu dükkânını açar. Adile Hanım şuan çocuklarını okutmakta hem ailesine bakmakta hem de gelecekleri için çocuklarına birikim yapmaktadır. Adile Hanımı azminden dolayı kutlarız" açıklamalarını yaptı. www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.