banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der

Gültan Kışanak hakkında soruşturma

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Gültan Kışanak hakkında sözde özerklikle ilgili açıklamaları nedeniyle soruşturma başlatıldı.

Alınan bilgiye göre, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, 19 Ağustos'ta Demokratik Bölgeler Partisi üyesi bir grup tarafından Sur Belediyesi önünde düzenlenen eylemin görüntü kayıtları ilgili inceleme başlattı.

Başsavcılığın yaptığı inceleme sonucunda, Kışanak’ın eylemde yaptığı  "Devlet gelir benim belediye başkanımı gözaltına alırsa ben de özerklik ilan ederim tabii ki" açıklamaları nedeniyle hakkkında soruşturma başlatılmasına karar verildiği belirtildi.   

19 Ağustos'ta Sur Belediye Başkanı Seyid Narin ve Silvan Belediye Başkanı Yüksel Bodakçı'nın da aralarında bulunduğu 7 kişinin gözaltına alındığı operasyona tepki göstermek amacıyla düzenlenen eyleme Kışanak da katılarak söz konusu açıklamalarda bulunmuştu.    (M. Sıddık Bilge – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.