banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Ürdün Teknik Direktör Cihat Arslan Ziylan Enver Sedat Yahlizade

Gulam Azam için gıyabi cenaze namazı kılındı

 Hasta haline rağmen zindanın olumsuz koşullarında tutulan Bangladeş Cemaati İslami Lideri 92 yaşındaki Gulam Azam zindanda hayatını kaybetti.

Anadolu Gençlik Derneği İstanbul Şubesi tarafından vefat eden Gulam Azam için Fatih Camiinde Cuma namazı sonrası gıyabi cenaze namazı kılındı. 

Bangladeş Hükümetinin yaptıkları insanlık ayıbıdır
AGD İstanbul Şube Başkanı Ali Uğur Bulutlu gıyabi cenaze namazı öncesinde basın açıklaması yaptı.

Bulutlu, “Cemaati İslam Teşkilatının Lideri ve merhum başbakan Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın yakın arkadaşlarından olan Gulam Azam, Bangladeş’te tutuklu bulunduğu cezaevinde hakka yürümüştür. Allah cihadını ve şehadetini kabul eylesin. Merhum Azam’ın 92 yaşında olmasına ve solunum yetmezliği çekmesine karşın son dakikaya karşı tutukluluk halinin devam ettirilmesi kabul edilebilir değildir. Bangladeş hükümetinin tüm taleplere rağmen merhum Azam’ın durumunu iyileştirmemesi bir insanlık ayıbıdır. Gulam Azam’ın son dakikalarında hastaneye kaldırılması ve yapılan tıbbi müdahaleler göstermeliktir.” ifadelerini kullandı.

Gulam Azam’ın şehadetini tebrik ediyoruz
Azam’ın şehadetini tebrik eden Bulutlu, “Merhum Gulam Azam’ın içinde yaşadığımız çağa olan en güzel tanıklığını çağa olan şahitliğini, şehadetini tebrik ediyoruz. Kendisini dualarımızla Hakka uğurluyor, mekânı cennet olsun diyoruz. Tüm insanlığa bir kez daha hatırlatıyoruz ki Allah’tan geldik ve yine O’na döneceğiz. İnna Lillah ve İnna İleyhi Raciun” dedi.

Gulam Azam’ın hayatı ile ilgili kısa kesitler anlatan Cemaati İslami Ortadoğu Sorumlusu Muhammed Zakir Hüseyin ise, Azam’ın şehadetiyle büyük bir üzüntü duyduklarını ifade etti.

“Şehit Azam yolun yolumuz”
Programda sık sık tekbirler getirilirken “Şehit Azam Yolun Yolumuz, Zalimler İçin Yaşasın Cehennem, Kahrolsun İsrail Kahrolsun Amerika, Muhammed’in (s.a.v) Ordusu Kâfirlerin Korkusu, İslam Ümmeti Kabul Etmez Zilleti, Cenk Cihat Şehadet” sloganları atıldı.

Bangladeş’te Cemaati İslami Lideri Abdulkadir Molla’ya verilen idam kararının ardından Cemaati İslami'nin liderlerinden 92 yaşındaki Gulam Azam da ilerlemiş yaşı ve hastalığına rağmen idam ile yargılanmış ve ömür boyu hapis cezasına çarptırılmıştı. (Erkan Yavuz - İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.