banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Ürdün Teknik Direktör Cihat Arslan Ziylan Enver Sedat Yahlizade

Gül, neden Kürtçe konuşmadı?

Gül, neden Kürtçe konuşmadı?

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Diyarbakır gezisinin ilk gününde beklentilere rağmen “yapmacık” olarak algılanacağı gerekçesiyle Kürtçe kelime kullanmadı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Diyarbakır gezisinin ilk gününde beklentilere rağmen “yapmacık” olarak algılanacağı gerekçesiyle Kürtçe kelime kullanmadı. Gülün Diyarbakır havaalanında karşılanması sırasında protokolde gerisinde yer almasına rağmen Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemirin, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Salih Zeki Çolakın önünde yer alması dikkati çekti.

Gezinin çözülen kodlarıCumhurbaşkanlığı kaynaklarından alınan bilgilere göre, Gülün, Diyarbakır gezisi yaklaşık 4 ay önce planlandı. Gezinin yılın son günlerine ve cuma gününe denk getirilmesine özen gösterildi. Gül, gittiği illerde, genellikle cuma namazı kılmayı da tercih ediyor. Demokratik Toplum Kongresinin bildirisiyle iki dil ve özerklik tartışmalarının gündeme gelmesinden sonra Gülün kurmayları, gezinin iptali konusunu da değerlendirdi. Ancak, Gül, gezi programının iptal edilmesini istemedi. Gezinin, iki dil ve özerklik tartışmaları ile MGK toplantısının ertesi günü olmasının tamamen konjonktürden kaynaklanan bir tesadüf olduğu belirtildi.

Konuşsam olurdu ama!..

Cumhurbaşkanı Gül, bir il gezisine çıkmadan önce ilk kez danışman grubuyla kapsamlı bir hazırlık toplantısı yaptı. Toplantıda, belediye ziyaretinde veya organize sanayi bölgesindeki konuşmasında Cumhurbaşkanının Kürtçe bir kelime kullanıp kullanmama konusu da değerlendirildi.

Alınan bilgiye göre Gül, danışmanlarına, “Ben hiç Kürtçe bilmiyorum. Eğer Kürtçe bilseydim hiçbir çekincem yok, Kürtçe de konuşurdum. Ancak bilmediğim için bu atmosferde Kürtçe bir kelime kullanırsam bu yapmacık olur” dedi.

milliyet

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.