banner2
Öne Çıkanlar haber karbonmonoksit Karbonmonoksit Zehirlenmesi Önlemleri Nelerdir Başkan Kuş: Merkezde Sanayiye İzin Vermeyeceğiz Yeşilova

Gül,

Bir dizi temaslarda bulunmak için Bitlis’e gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Adulhamit Gül, “90'lı yıllarda burada devletin baskıcı anlayışı, faili meçhuller, JİTEM’ler ve infazlardan dolayı, bölge halkına hayat çekilmez bir hal almıştı. Şimdi maalesef bu görüntülerin benzerini terör örgütünün bölge halkına yaşattığını görüyoruz” dedi.

İlk önce Bitlis Valisi Ahmet Çınar’ı makamında ziyaret eden heyet, ardından kent merkezinde bulunan merkez Ulu Cami’nde Cuma namazını kıldıktan sonra esnaflarla bir araya gelerek, sıkıntılarını dinledi.

“Dün devlettin halka dayattığını bugün PKK dayatıyor”

Heyet daha sonra, Bitlis Öğretmenevi’nde STK temsilcileri ve kanaat önderleriyle toplantı düzenledi. Toplantının ardından gazetecilere açıklama yapan Gül, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakanın görevlendirmesiyle, AK Parti heyeti olarak Bitlis’e geldiklerini söyledi.

Burada Sivil Toplum Kuruluşları, kanaat önderleri ve vatandaşlarla buluştuklarını ifade eden Gül, şöyle konuştu:

“Bölgenin ve vatandaşlarımızın sorunlarını yerinde görmek ve önerilerini almak üzere, Bitlis’e geldik. Bölgemizdeki tüm illerde bu çalışmalarımızı yapıyoruz. Hepimizin bildiği gibi son zamanlarda huzurumuza kasteden terör örgütlerine karşı devletimizin yapmış olduğu operasyonlar var. Burada şunu özellikle vurgulamak lazım, 90'lı yıllarda burada devletin baskıcı anlayışı, faili meçhuller, JİTEM'ler ve infazlardan dolayı, bölge halkına hayat çekilmez bir hal almıştı.

Şimdi maalesef bu görüntülerin benzerini terör örgütünün bölge halkına yaşattığını görüyoruz. İki gün önce Diyarbakır’daydık. Yine bölgemizde bazı illerimizde sivil vatandaşlarımızın öldürüldüğü ve hayatlarına kast edildiğini hepimiz yaşıyoruz, üzülerek görüyoruz.”dedi.

“Burada devlet olmanın gereği de kamu düzenini sağlamak ve bölge halkının huzuruna kasteden bu tür terör gelişmelerine gerekli operasyonları yapmaktır” diyen Gül, asla hukuktan taviz vermeden ve sivil vatandaşlara halel gelmeden bu operasyonların yapılacağını bildirdi.

Halk,‘Bu huzuru muhafaza edin ve kardeşliğimize kastedenlere fırsat vermeyin’

Gül, açıklamasına devamla: “Bugün Bitlis sokaklarında, ‘Bu huzuru muhafaza edin ve kardeşliğimize kastedenlere fırsat vermeyin’ diye talepler var. Bu birliği ve beraberliği milletimiz de istiyor. Halk bu konuda hükümete de AK Parti’ye de taleplerini iletiyor. Şu ana kadar yapılan politikaların sürdürülmesini istiyor. Netice itibariyle bugün Aylan Kürdi isimli 3 yaşındaki yavrumuzun sahile vuran cesedi bütün vicdanlı insanların kalbini yaraladı. Ama bugün tamda 2 milyon Suriyeli misafire bakan bir Türkiye var. Türkiye bu Kürdi kardeşimiz ve yavrumuza bakamasın, birlik ve beraberliğini bozulsun diye Türk’ün ve Kürd’ün kanı üzerinden huzura kastetmek isteyenler var. Siyasi ve siyaset alanı olarak, asla buna müsaade edilmeyecektir.” diye konuştu.

“Silahların gölgesinde siyaset yapılmaz

Bölge halkının da silahların gölgesinde siyaset yapılmamasını talep ettiğini vurgulayan Gül, bölge halkına siyasi anlamda bir katkı sunulacaksa, silahların vesayetinden kurtulmak için siyaset yapan bütün unsurların bunu ifade etmesi gerektiğini dile getirdi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın “Bölgede seçim yapılacak ortam yok” açıklamasına ise Gül, “Bugün HDP sözcüsünün yaptığı açıklamada, Kandil'e tek taraflı ateşkes için gidileceğini yalanlaması da aslında sanki bu konuda silahların ve Kandil'in gölgesinde bir siyaset yapıldığını gösteriyor. Bölge halkı da bu anlamda kendi oylarına sahip çıkarak, siyaset alanın genişlemesini talep ediyor.” açıklamasında bulundu.

Bölge halkının huzur istediğini vurgulayan Gül, “İki gün önce Silvan’daydık. Orada 12 yaşında Fırat Sinpil adında bir yavrumuz hayatını kaybetti. Burada şehirleri terörize eden terör örgütü PKK’dır. Bu açıklamayı yapanların sırtını PKK’ya yaslayan kişiler olması manidardır. Eğer bir seçim güvenliği söz konusuysa, bir siyaset konusu bundan endişe duyuyorsa, sırtını dayadığınız PKK’ya terör örgütlerine bunu söyleyeceksiniz.”

“Her zaman siyasette işbirliği ve ittifaklar mümkündür.”

Bazı medya organlarının PKK’yi suçsuz göstermeye çalıştığına dikkat çeken Gül, “Maalesef bazı medya organları, merkez medyadan ve Doğan medyasından da ‘Bomba erken patladı.’ Sanki biraz geç patlasaydı, asker şehit olacaktı masum olacaktı. Bomba ya da terör şeklinde bir algı operasyonu maalesef medyamız için de yüzkarası bir ifadedir. Milletimiz güvenli bir seçim ortamı istiyor. Seçim ve seçmen iradesini sandığa yansıması yönünde bir irade ve talepleri var. Buna engel olan terör örgütüne karşı da büyük bir nefret var. Buradan tavsiyemiz, HDP eğer siyasi zeminde siyaset yoluyla bir şeyler yapmak istiyorsa, çok net şekilde duruşlarını belli etmeleri lazım.” ifadelerini ulandı.

Ak Partinin, HÜDA PAR başta olmak üzere diğer partilerle bir ittifak girişiminde bulunacak mı? sorusuna cevap veren Gül, “Bunlar partilerin yetkili organlarında değerlendirilir. Başka partilerin kararlarıyla ilgili bizim söz söylememiz doğru olmaz. Ama her zaman siyasette işbirliği ve ittifaklar mümkündür. Önümüzde vakit te var. Öyle bir gelişme olursa, her zaman olabilir. Ama AK Parti netice de halkla ittifak yapmıştır. Ama bu anlamda bir gelişme olursa, yetkili kurullarda değerlendirilir.” şeklinde konuştu. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.