banner2
Öne Çıkanlar Taşlıdere Eyyübiye Belediyesi Aşağı Yazıcı Küçük Çamurlu Akhisar Belediyespor

GÜÇLÜ DEVLET, KAYITLI EKONOMİDEN GEÇER

Bu yıl tüm Türkiye’de kutlanan hafta dolayısıyla Vali Güvenç’i ziyaret eden heyet, bölgede yapılan çalışmalar ve kutlama haftasıyla ilgili Vali Güvenç’e bilgi verdi.

Sosyal Güvenlik Haftası münasebetiyle açıklamada bulunan Vali Güvenç, eski SGK Müdürü Mehmet Kara ve yeni görevine başlayan SGK İl Müdürü Kaşif Kılıç’ın yeni görevlerinde başarılar diledi. Sosyal Güvenlik haftasının önemine değinen Vali Güvenç, “Kentleşiyoruz, sanayi toplumuna geçiyoruz. Dolaysıyla hedefimiz kayıt dışı istihdamın asgariye indirilmesi; sigortasız tek bir insanımızın kalmaması. Bunun için Sosyal Güvenlik haftasının bir bilinçlendirme haftası olarak kutlanması, toplumla paylaşılması, çalışanlarla paylaşılması son derece önemli. Güçlü devlet olabilmek için kayıtlı ekonomiye geçmek lazım, kayıtlı istihdama geçmek lazım ve tüm insanlarımızın sigortalı olup iş sahibi olması lazım. Mücadelemiz bunun içindir. Türkiye bu anlamda son dönemde devrim niteliğindeki çok önemli reformlara imza atmıştır”

Sosyal Güvenliğin eskiden çok başlı ve dağınık bir yapıda olduğunu hatırlatan Vali Güvenç, “Emekli Sandığı, Bağ-kur, Sosyal Sigortalar Kurumu vardı. Bu gün bunların tamamı tek bir çatı altında birleştirildi. Derli toplu ne olduğunu bildiğimiz bir konuma geldik. Ama daha alacağımız çok mesafe var. Bir puan kayıt dışı ekonominin azaltılması 1 milyar TL gibi bütçeye kazanç getirmektedir. Bütün vatandaşlarımızı, işverenlerimizi bu konuda bilinçli olmaya çağırıyoruz. Tüm çalışanlarımızın, işçilerimizin, emekçilerimizin de Sosyal Güvenlik Haftasını kutluyorum” dedi.

SGK çalışanlarını tebrik eden Vali Güvenç, olumlu tepkiler aldıklarını ifade ederek, “İlçelerde artık bürolar açıyoruz. Halkımızın ayağına hizmeti götürüyoruz. Yerinden hizmet yöntemini benimsiyoruz. Bunun için emek veren herkesi kutluyorum. Önümüzdeki dönem içinde çok gayretli, başarılı bir hizmet yılı diliyorum” dedi.  

SGK İl Müdürü Kaşif Kılıç ise, “13-19 Mayıs Sosyal Güvenlik haftası. Her yıl 16 Mayısı içerisine alan Hafta Sosyal Güvenlik haftası bu yılda 6. Haftamızı kutluyoruz. 2008 yılında başlamıştı. Bir hafta boyunca çeşitli etkinliklerimiz ve ziyaretlerimiz olacak. Okullarımızda Sosyal Güvenlik bilincinin artırılmasıyla ilgili bir takım çalışmalarımız olacak. Stant açacağız. Amacımız yeni bir kurum olan SGK’yı tanıtmak ve reformu anlatmak olacak. Birde kayıt dışı istihdam konusunda vatandaşlarımızı, müteşebbislerimizi ve iş verenlerimizi bilgilendirmek istiyoruz.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.