banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Şanlıurfalı Belediye trafik kazası

Görmez,

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in katıldığı Gaziantep İl Müftülüğü'nde düzenlenen konferans, Kur’an’ı Kerim tilaveti ile başladı. Daha sonra Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik, konferansın açılış konuşmasını yaptı.

Çelik’in konuşmasının ardından Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, yaptığı konuşmasında önemli değerlendirmelerde bulundu.

İslam dini ve İslam dünyasının tarihin en zor süreçlerinden geçtiğini belirten Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, “Şimdi etrafımızdaki dünyaya baktığımızda her taraf ateşler içinde kalmış. İslam medeniyetinin önemli başkentlerinde ateşler yükseliyor.”dedi.

İslam medeniyetinin önemli başkentlerinde ateşlerin yükseldiğine dikkat çeken Görmez, “Bugün   dünyada ve yanı başımızda insanlar birbirlerini katlediyor. Şimdi etrafımızdaki dünyaya baktığımızda her taraf ateşler içinde kalmış. Büyük bir hüzünle ve üzüntüyle, biz yanı başımızda birbirlerini katleden kardeş savaşlarını takip ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Gaziantep’in göç aldığı halde o ruhunu kaybetmeme noktasında hep direnen bir şehir olduğunu aktaran Görmez, “Gaziantep ruhu olan bir şehir olduğu içindir ki, çok göç aldığı halde o ruhunu kaybetmeme noktasında hep direnmiştir. Kendi ülkelerinden ateşten, silahtan ve baruttan kaçarak bize sığınan insanları bağrımıza basan bir şehir olarak, bu ruhu çok daha yüceltiyoruz. Şüphesiz bu ruhu ayakta tutan bir etken de üretkenliğimizdir.” şeklinde konuştu.

“Maddi kalkınma ile birlikte manevi kalkınma da olmalıdır”

Hiçbir medeniyetin sadece maddi kalkınma ile ayakta duramadığını vurgulayan Görmez, maddi kalkınma ile birlikte manevi kalkınmanın da önemli olduğuna dikkat çekti.

Üretimin iki yönlü olması gerektiğini ifade eden Görmez, “Hep üretiyorsunuz, ticaret, sanayi ve iş hayatı gerçekten hangi şehre gitsem pek çok şehir ile mukayese edilmeyecek derecede büyük üretimler gerçekleştiriyorsunuz. Peygamber Efendimizin buyurduğu gibi ‘En hayırlı kazanç kişinin kendi eli ile yaptığı kazançtır.’ Ama bir şartla, dürüstlük çerçevesinde kalınırsa ve samimi olunursa, kimseyi aldatmasa. Bu şehirde çok büyük bir üretim var. Ancak bu üretim iki yönlü olmalıdır. Bu üretim iki yönlü olmadığı zaman biz kaybederiz. Tarih bize gösteriyor ki, hiçbir medeniyet sadece maddi kalkınma ile ayakta duramamıştır. Maddi kalkınma ile birlikte manevi kalkınma da olmalıdır. Bir şehri ayakta tutacak güç etken inançtır. Sadece maddi kalkınma yetmiyor.”dedi.

'Afganistan'ın, Irak'ın işgalinde arayın'

Sözde İslam coğrafyasında olup bitenlerin sebebini anlamak için geçtiğimiz günlerde ABD Başkanı Barack  Obama'nın bir danışmanının ziyaretine geldiğini söyleyen Görmez, Obama'nın danışmanı ile arasında geçen konuşmayı şu şekilde anlattı:

“Obama'nın danışmanı ‘Şu anda bu coğrafyada çok büyük acılar yaşıyoruz’ dedi. Ben de bu acıların sebebini, 'daha dün, iki sene önce ortaya çıkan bir cinayet şebekesinin yapıp ettiklerinde aramayın' dedim. Bunun sebeplerini 'Afganistan'ın, Irak'ın işgalinde arayın' dedim. 'Irak'ta boş yere katledilen 1,5 milyon Müslüman'ın nasıl katledildiğini önce düşünün' dedim. 'İran-Irak savaşında, Körfez savaşında arayın', dedim. 'Avrupa'nın göbeğinde Bosna savaşında arayın' dedim. 'Kafkasya'da, Çeçenistan savaşında arayın' dedim. 'Bu savaşlar neden yapıldı?' dedim.”   (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.