banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

Görmez Kur'an kursu öğrencileri için Diyarbakır'da

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez Diyarbakır’ın Kulp ilçesindeki Kur’an kursu binasında çıkan yangında yaşamını yitiren çocukların cenaze namazını kıldırdı. Görmez, namazdan sonra yaptığı açıklamada şehirde kan ve barut görmek istemediklerini belirtti.

Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde iki katlı Kur’an kursu binasında elektrikli sobanın devrilmesi sonucu çıkan yangında hayatını kaybeden öğrencilerin cenaze namazını Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez kıldırdı. Dicle Üniversitesi Camiinde kılınan cenaze namazının ardından konuşan Görmez, Diyarbakır’ın mübarek şehir olması hasebiyle barut ve kan kokusuna değil barış, kardeşlik ve merhamete layık olduğunu söyledi.

Cenazeye Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Alimler ve Medreseler Birliği (İTTİHAD’UL ULEMA) Genel Başkan yardımcısı Mehmet Şenlik, Diyarbakır il ve ilçe müftüleri, Dicle Üniversitesi Dekanı Abdülkerim Ünalan ve birçok akademisyen ve öğrenci katıldı.

 ‘Peygamberler ve sahabeler şehri olan Diyarbakır’da kan ve barut kokusu olmasını istemiyoruz’

Cenaze namazından sonra açıklamalarda bulunan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Görmez, hayatını kaybeden öğrencilerin anne ve babalarına sabır ve metanet dilediğini söyledi.

Hazreti Muhammed’in, ‘İlim yolunda olanların yolu cennet yoludur’ sözünü hatırlatan Görmez, “Cenabı hak rahmet eylesin, yollarını cennet eylesin. Cenabı Hak, kendilerinden olmak istedikleri Âlimlerle, Sıddıklarla, Şehitlerle, Salihlerle haşir olmalarını nasip eylesin. Bu tür acıları bizim çocuklarımıza, gençlerimize, yavrularımıza hiçbir zaman yaşatmasın. Bu tür acıları görmeyi bizlere nasip etmesin.” dedi.

Peygamberler ve sahabeler şehri olan Diyarbakır’da kan ve barut kokusu olmasını istemediğini ifade eden Görmez, “Tabi ki, Diyarbakır’dayız. Diyarbakır güzel ve mübarek bir şehir. Bu şehirde sadece barış, kardeşlik, merhamet olmasını istiyoruz. Bu güzel, bu mübarek şehrin kalbine hiç kimse kurşun sıkmaya kalkışmasın. Bu şehir sahabe şehri, peygamberler şehri. Bu şehirde sadece güzel kokular, çiçekler olsun. Kan ve barut kokusu olmasın. Aslında ilim yolunda Şehit olan gençlerimiz bize aynı zamanda bu mesajı veriyorlar. Cenabı hak bir an önce bütün şehirlerimizi her türlü kötülükten muhafaza eylesin.” ifadelerini kullandı.

‘Eli kalem tutması gereken gençler dağlara giderek dünyasını ve ahiretini berbat ediyor’

Görmez, şöyle konuştu: “Eli kalem tutması gereken gençler dağlara giderek dünyasını ve ahiretini berbat ediyor. Kardeşlerini katlettiler ve kendi hayatlarını, ahiretlerini berbat ettiler. Ama bu çocuklarımız, elim bir kazada, bugünün hiçbir kötülüğüne bulaşmadan, bir Kur’an kursunda Kur’an okuyarak, hayatlarını ilim yolunda sarf etmeyi düşünüyorlardı. Fakat Cenab-ı Hak bu şekilde takdir etti ve onları aldı. Cenab-ı Hak tekrar kendilerine rahmet eylesin ve bir daha bize böyle acılar yaşatmasın.” şeklinde konuştu.

Kulp’a bağlı Karaağaç (Benîn) köyündeki Kur’an Kursu’nda elektrik sobasının devrilmesi sonucu çıkan yangında 6 öğrenci yaşamını yitirirken, 3 öğrenci de yaralanmıştı.

Yangında; Serhat Sancar, Suat Çankaya, Şahin Kahraman, Mehmet Bingöl, Sabahattin Altun ve Nur Muhammed Baykan isimli öğrenciler hayatını kaybetmişti.

Hayatını kaybedenlerden biri kimliğinin erken tespit edilmesi nedeniyle Silvan’da Karabehlülbey Cami’sinde kılınan cenaze namazının ardından Karabehlül Mezarlığı’nda toprağa verilmişti.

Hayatını kaybeden öğrencilerin 4’ü Kulp ilçesinde, birinin ise Diyarbakır merkezde defnedileceği belirtildi. (M. Sıddık Bilge, Hamza Adıyaman- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.