banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Teknik Direktör Cihat Arslan Enver Sedat Yahlizade Bıcak Kesmetaş köyleri

Görmez:

Özel bir mimari ile yapılan ve açılışı Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez  tarafından gerçekleştirilen Müftülük binası yanında inşa edilecek olan caminin temeli dualarla atıldı.

Gaziantep İl Müftülüğü binasının açılış törenine, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in yanı sıra, Ak Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik, STK yetkilileri ile vatandaşlar katıldı.

Müftülük binası açılışı ile cami temel atma töreninde konuşan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez,   Camilerin sadece namaz kılınan mekanlar olmadığını, cami tanımı ile imam tanımının da değişmesi gerektiğini söyledi.

Biz camilerde sadece namaz kılınsın diye camileri inşa etmedik

Müftülük binalarının yanına cami yapılmasının diğer illerde de teşvik edilmesi gerektiğini belirten Görmez, “Biz camilerde sadece namaz kılınsın diye camileri inşa etmedik. Camiler sadece namaz kılınan mekanlar olarak kalmamalıdır. Cami bilgi mekanı ve sosyal hizmetlerin görüldüğü mekanlar olmalıdır. Camiler aileyi, çocukları ve gençleri kuşatmalıdır. Onun için cami ile çocukların ve gençlerin buluşmasını çok önemsiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Cami tanımı ile imam tanımının da değişmesi gerektiğini ifade eden Görmez, “İmam sadece namaz kıldırıp görevi sona eren günde beş defa önümüzde namaz kılan insan değildir. İmam mahallenin, köyün ve kasabanın dini hayatını, manevi hayatını ayakta tutan insandır. İmam sadece kendisine gelenlere namaz kıldıran değil, gelmeyen herkese giden ve şehrin bütün problemleri ile ilgilenendir.” şeklinde konuştu.

Hocalarımız için artık hiçbir mazeret kalmadı

Görmez, Diyanet personeli için hizmet etme noktasında hiçbir mazeretlerinin kalmadığını belirterek, “Allah’a hamd olsun, bu gün gazi şehrimize yakışan güzel bir mekanda ve güzel bir binada estetik açıdan da fonksiyonel açıdan da gayet güzel bir mekanda hocalarımız şehrimizin manevi hayatına, dini ve kültürel hayatına hizmet edecekler. Hocalarımız için artık hiçbir mazeret kalmadı. Diyanet personeli için hizmet etme noktasında hiçbir mazaretleri kalmadı.

Bu mekanlar milletin mekanları olmalıdır

Müftülük binalarının sıradan devlet daireleri olmaması gerektiğini aktaran Görmez, “Bu mekanlar milletin mekanları olmalıdır. Devletin mekanları milletindir.  Bizler nasıl ki camilerde aynı safta duruyorsak, müftülük binalarına girerken de bu şehirde yaşayan herkes evine girer gibi girmelidir. Tabi aynı zamanda insanlar dini bir mekana girdiğini de hissetmelidir.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Perihan Kıymık Cami’nin temeli dualarla atıldı. Daha sonra Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in kurdele kesmesiyle Gaziantep İl Müftülüğü yeni hizmet binasının açılışı gerçekleştirildi.  (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.