banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

Görmez, Bursa'da 5 bin kişiye sabah namazı kıldırdı

BURSA - “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” kapsamında Bursa'da bulunan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, dün akşam gençlerle yaptığı programın ardından bugün sabah namazı için Ataevler Edebali Camiine geldi. Türkiye'nin en geniş kubbeli camii olma özelliğine sahip Edebali Camiinde, yaklaşık 5 bin kişiye sabah namazını kıldırdı ve ardından vaaz verdi. Bursa Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay da Kur'an-ı Kerim'den sureler okudu.

Cami ve Gençlik Haftası vesilesiyle Bursa'da bulunduğunu hatırlatan Görmez, "Dün akşam büyük bir salonda binlerce genç kardeşimizle beraber olduk. Bu sabah da sizlerle birlikte olmaktan büyük bir bahtiyarlık duyduğumu ifade etmek istiyorum. Bugünün hediyesi olarak gençlere bir hatırlatmada bulunmak istiyorum. Resul-i Ekrem'in hayatı en ince noktalarına kadar yazılarak bize kalmıştır. Ancak bilhassa gençlik hayatında Resul-i Ekremin neler yaptığına dair teferruatlı bilgiler elimizde yok. Temel bilgiler mevcut. Resul-i Ekrem'in bilhassa dede ocağında, amca ocağında yaptıklarını biliyoruz. Ticaretini biliyoruz. Evlilikten önceki hayatına dair ana noktaları biliyoruz. Fakat o gençlik hayatının tamamını bize özetleyen bir hadis var. Bu hadis, Kur'an-ı Kerim'den sonra en sahih kitap olarak kabul ettiğimiz Buhari'nin hadisidir aynı zamanda. Buhari'nin, vahyin nasıl başladığını bize rivayet ettiği hadistir. Burada Efendimizin gençlik hayatı tamamen özetleniyor." diye konuştu.

"Camiler 24 saat açık olmalı"

Görmez, dün akşam “Başkan gençlerle buluşuyor” programı kapsamında gençlerle bir araya geldiği programında Camilerin gençlere hitap edememesinden yakınmıştı. Camilerin 24 saat açık olması gerektiğini belirtip, işlev noktasında da camilerin hayatın merkezine taşınması gerektiğine vurguda bulunmuştu. (Zeki Aras - İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.