banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Erdoğan Başbakan

'Görevimizi yapmış olsaydık, toplum bu hale düşmezdi'

Diyarbakır Yenişehir’de yaklaşık 7 yıldan bu yana ilçe müftülüğü görevi yapan Alaattin Bozkurt’un Muş il müftülüğüne atanması münasebetiyle Cahit Sıtkı Tarancı Kültür merkezinde veda toplantısı yapıldı.

Veda toplantısında konuşan Diyanet-Sen Diyarbakır Şube Başkan yardımcısı Yahya Öyer, “Kur’an Kursu çalışmasında Alaattin hocamıza müteşekkiriz. Yenişehir’de Alaattin hocanın Kur’an Kursu açmadığı mahalle kalmadı. Rabbim bu çalışmalarını Muş’ta da daim kılsın.” dedi.

Veda toplantısında konuşan Yenişehir İlçe Müftüsü Alaattin Bozkurt, Hz. Muhammed’in “Ümmetimden kim herhangi bir konuda yönetim sahibi veya sorumluluk sahibi olursa, yönetimi altındaki kişilere kolaylık sağlar. Allah da onlara kolaylık sağlar.” hadislerini hatırlatarak, bu hadis gereği elinden geleni yaptığını belirtti.

“Görevimizi yapmış olsaydık toplum bu hale düşmezdi”

Bozkurt, “İnsanlar bugün huzursuz ise,  bugün kan dökülüyorsa, bugün eğer zulüm varsa ve insanlar göçe zorlanmış ise inanıyorum ki görevde olan din görevli kardeşlerimiz hakkıyla görevi yapmadıklarından kaynaklanıyor. Görevimizi yapmış olsaydık toplum bu hale düşmezdi.” dedi.

Görevlerinin çok mukaddes bir görev olduğuna vurgu yapan Bozkurt, “Âlimler, peygamberlerin varisleridir. Peygamberlerin varisleri olduğumuzu hiçbir zaman unutmayalım. Allah'ın emrine çağırmıştır. Kötülüklerden de sakındırmıştır. Harama girmemek için kötü yola düşmemek için Peygamber efendimiz çok uğraştı.” diye konuştu.

“Gençlere gereği gibi sahip çıkmadık”

Görevinde dikkatli olmayan arkadaşlara hiçbir zaman onları üzecek kelimeler ve davranışlarda bulunmadığına dikkat çeken Bozkurt hoca, çalışanlara hep ayet ve hadisten örnekler vererek vazifelerinin ne kadar kutsal olduğunu öğretmeye çalıştığını ifade etti.

Din eğitimi alan ve ahiret inancına sahip olan bir insanın başka bir insanı öldürmesinin mümkün olmayacağına dikkat çeken Bozkurt, “Haksız yere bir insanı öldüren Allah'ın dediği gibi yeri ebedi cehennemdir. Allah'ın gazabı onun üzerinedir.  Bir insanı da kurtarmaya vesile olan bütün insanları kurtarmış gibidir. Bu yüzden İslam’ı insanlara gereği gibi anlatmadık. Gençlere gereği gibi sahip çıkmadık. Onları başıboş bıraktık. Bundan dolayı korkarız ki kıyamet gününde bizlere hesap sorulur. İşte bu yüzden görevimizi sevelim.” şeklinde konuştu. (M. Sıddık Bilge/Yunus Sırat – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.