banner2
Öne Çıkanlar Şanlıurfa Büyükşehir PKK Kuşadasıspor Manchester United 23 Galatasaray Candeias

Göktaşının düştüğü köy sakinleri konuştu

Merkez Sarıçiçek (Hacı Çayır) köyü yeni yerleşim yeri konutlarına göktaşı düştü. Hala olayın şaşkınlığını üzerlerinden atamayan köylüler, hem o geceyi hem de gündüz yaşananları İlke Haber Ajansı’na anlattı.

Gece aniden büyük bir ışık huzmesinin köyü sardığını belirten köy sakinlerinden Mehmet Nezir Ergün, “Bütün köy bir anda gündüz gibi aydınlandı. Biz önce çatışma sandık. Çünkü çatışma sesini andıran sesler duyduk. Daha sonra evlerin çatısına dolu yağıyor gibi sesler geldi. Gece olayın ne olduğunu tam olarak anlamadık. Sabah olup gün ağarınca baktık ki evlerimizin çatılarına göktaşı parçaları düşmüş.” dedi.

Sabah internette bu konu ile ilgili kısa bir araştırma yaptığını söyleyen Ergün, “Bingöl Üniversitesi’nden bir doçente ulaştım. Onunla konuştum. Bana Bingöl Üniversitesi’nde böyle bir bilim dalının olmadığını söyledi. Mühendis bir arkadaşını aradı. Sonra bize döndü. Mühendis arkadaşı demiş ki bu taşların kimyasal zararı olabilir, kimse dokunmasın. Köyün çocukları sabahtan beridir dokunuyorlar. Hatta bende dokundum. Uzaydan geldiği için kokusunu merak edip kokladım bile. Bizler bu taşların herhangi bir tehlikesinin olup olmadığını bilmiyoruz. Yetkililerden bu konunun araştırılmasını bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde birçok ilde çarşamba günü gece geç saatlerde yaşanan göktaşı yağmuru, Bingöl, Elazığ, Muş, Diyarbakır, Tunceli, Erzurum ve çevre illerde görülmüştü.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.