banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Urfa İsot Çömleği uyuz Nasıl bulaşır

Göktaşına vergi açıklamasına köylülerden tepki

2 Eylül'de dünya yörüngesinde parçalanan meteor, Bingöl'ün Sarıçiçek köyü ve çevresine saçıldı. Bölge halkı topladıkları gök taşlarını satarken, uzmanlar ticari faaliyet niteliğindeki göktaşı alım-satımının vergi kapsamında değerlendirildiğini bildirdi. Yapılan açıklamalardan sonra görüşlerini aktaran Sarıçiçek köylüleri, duruma tepki gösterdi.

Bulduğu göktaşlarını sattığını ve gelen parayla da banka ve başka yerlere borçlarını ödediğini dile getiren köylülerden Metin Ergün, bu durumu komik bulduklarını belirtti. Ergün, “Verginin verilebilmesi için, Esnaf ve Sanatkârlar odasına, Belediye’ye ve Vergi Dairesine başvurup evrakların doldurulması gerekiyor bununla birlikte bir işyeri açılır ve vergi verilir. Biz zaten bugüne kadar tüm vergilerimizi veriyoruz çok şükür.” diyerek vergi vermek için bu konuda ir kanun olması gerektiğini ifade etti.

“O vakit binlerce vergi memuru gelip nöbet tutsun”

Gökten gelen taşların vergisinin alınmasının saçma ve gülünç olduğunu söyleyen köylülerden Nezir Ergün ise “O vakit devlet binlerce taş arayan insanların başına birer devlet memuru koysun ve ‘sen taş buldun vergin bu kadar desin.’ Ne kadar saçma bir şey bu.” dedi.

Ergün,Sizler de biliyorsunuz, bu taş ilk yağdığında tek amacımız, Sarıçiçek ve Bingöl’ümüzü tanıtmak idi. Dün haberleri izledim ve halen şoktayım gerçekten. Bir hanımefendi yaptığı açıklamada bu taşın bir vergisi var demekte. Bana çok gülünç geldi bu olay.” diye konuştu.

Çevre illerden taş aramak için insanların geldiğini belirten Ergün, “İstiyorum ki çevre illerden gelen ve köylülerimiz taş bulsunlar. Ama bu şekilde vergi mevzusu olunca insanlar artık taş aramayı bırakırlar diye düşünüyorum.” Şeklinde konuşarak göktaşından vergi alınmasına tepki gösterdi. (Nihat Kanat - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.