banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Eyyübiye Kaymakamı Oktay Kaya karbonmonoksit

Göktaş Hoca: Ey PKK! Hizbullah'a galip gelmediniz, gelemeyeceksiniz

Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Yasin Börü Davası takip eden yazarlar ve STK temsilcileri, adliye önünde basın açıklaması yaptılar.

“Adaletin bu makamlarca verileceğine zerre kadar inancım yok”

Ankara İnanç Platformu adına konuşan Soner Kartal, Yasin’in kendilerinin kardeşleri olduğunu ve bu yüzden başından beri davayı takip ettiğini kaydetti. Kartal, “Biz 6-7 Ekim olayları öncesi HDP yetkililerine söyledik, çağrılarınızı yapmayın. Binlerce, milyonlarca insan zarar vereceksiniz kan dökülecek dedik. Olaylardan sonra demokratik olarak insanları sokağa çağırdıklarını söylediler. Katiyen öyle bir şey yok. Kin ve nefretlerini çağrılarıyla insanları sokağa dökerek gerçekleştirdiler. Bugün burada parantez içerisinde söylüyorum. ‘Adalet bekliyoruz’ inanın adaletin bu mercilerde bu makamlarda verileceğine zerre kadar inancım yok. Ne zaman Allah’ın adaleti gelirse o zaman Adalet yerini bulmuş olur. Diyarbakır’daki olaylarda görüntüler ses kayıtları medyaya da düştü. İnsanlar yalvarıyor. Gelin diye devletten maaş alan devletin silahını taşıyan güvenlik güçleri başınızın çaresine bakın diyor. Diyarbakır’daki olaylarda devletin maaşlı silahlı güçleri yoktu ama 2 gün önce vardı. Ama nerde vardı. Onlarca insanı bacılarımızı sokak ortasında katleden İsrail’i protesto etmek isteyen üniversite öğrencilerine dayak atmakla meşguldü. En ağı küfürleri ederek karakola götürmekle meşguldü. Gariban mazlum gördüklerinin başına çöken bu teşkilat feshedilmeli. Cumhurbaşkanına, Başbakana sesleniyorum; Kokuşmuşluk, bu kadar ayyuka çıkmışsa feshedin bu teşkilatı, mazlumları koruyamıyorsa feshedin gitsin. İmanlı ve güçlü gençler var. Onlardan bir teşkilat kurun görün nasıl insanlar savunuluyor. Tarihte yapıldı, ordular feshedildi ve yeni ordular kuruldu.”

Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş Hoca ise şunları söyledi; “Özellikle son zamanda Kuran-ı susturma mücadelesi bizlerin şahit olduğu bu dönemde zirveye çıkmıştır. Yasin Börü kardeşlerinin tesadüfen bir kargaşada vahşice öldürüldüğüne inanmıyoruz. Çok uzun süreli bir planın aşamalarından olduğuna inanıyoruz. 90 yıldan fazladır Kemalist rejim bu ülkede İslam’la Müslümanlarla kuranla bir savaş vermiştir. Ama Kürdistan’da başaramamıştı batıda etkili olduğu gibi başaramamıştı. Onun ihalesini PKK’ ya verdiler. PKK Kemalistlerin 80 yılda yapamadığını 5-10 yılda yapıverdi. Yasin Börü ve arkadaşlarının içinden geldiği toplum orada Müslümanca var olabilme mücadelesi vermiştir. Elhamdülillah bunu da başarmıştır. HDP/PKK ve arkalarındakilere sesleniyoruz; evet güçlüsünüz bir şeyler yaptınız ve hatta yerine göre bu Devlete de diz çöktürdünüz. Askere polise galip geldiniz ama sizde biliyorsunuz ki Hizbullah’a galip gelemediniz. Galip gelemeyeceksiniz Peygamber sevdalılarına galip gelemeyeceksiniz biz bunu buradan ilan ediyoruz.”

“Bu davanın savsaklanmasına razı olmayacağız”

Vahdet Vakfı Sekreteri İsmail Haydar, geçmişte olduğu gibi bu davanın savsaklanmasına, ötelenmesine hiç bir şekilde razı olmayacaklarını söyledi. Haydar, “Bu davanın takipçileri olacağız. Şehit Yasin Börü ve arkadaşlarının bütün Müslümanların birlikteliğini sağlamaya vesile olduğu için Allah onlardan razı olsun şehadetlerini kabul etsin.” dedi.

“Zalim ve hainlerin kulakları çınlayacak”

Peygamber Sevdalıları Platformu İstanbul İl Koordinatörlüğü adına konuşan molla Nizamettin Yalçın, “Bu davaya sahiplendiğiniz gibi aziz olduğunuz gibi ahirette rabbim (cc) sizleri azizlerin defterine ve zümresinden yazsın. Gerçekten bu davaya sahiplenen hep bilinçli şuurlu inancında sadık olan insanların değişik yerlerden buraya akın etmesi iftihar edici bir şeydir. İnşallah bu duyarlılık daha da fazla daha karabalıklarla meydanı dolduracak. Zalim ve hainlerin kulakları çınlayacak.” ifadelerini kullandı.

 “Tarihte eşi tarihte görülmedik bir vahşet yaşandı”

Mazlum-Der Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal ise uzun bir süredir devam etmekte olan ve ne kadar süreceğini de bilmedikleri ama adalet çıkmadıkça da asla tatmin olamayacakları bir mahkeme sürecinin safhasında olduklarını belirtti. Ünsal, “Acılar bizi bir araya getirdi. Kürdistan tarihinin en karanlık olayların yaşandığı 6-8 Ekim olaylarında birçok insan hayatını kaybetti. Ama Yasin Börü ve arkadaşlarının hayatını kaybetme şekli gerçekten hayvanca hunharca merhametsizce ve eşi tarihte görülmedik bir şekilde maalesef gerçekleşti.” dedi. (M. Salih Keskin/Mehmet Aslan – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.