banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

Göçerlere arazi verilecek
çadır hayattan kurtarılması ve yaşam şartlarının iyileştirilmesi amacıyla Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç başkanlığında toplantı yapıldı.
Toplantı sonunda bir açıklama yapan Vali Güvenç, TİGEM arazisi içerisinde 24 yerleşim yerinde 674 aile 4860 kişiden oluşan ailelere 100’er dönüm arazi verme konusunda çalışma yapacaklarını söyledi.
DSİ 15.Bölge Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan istişare toplantısına Vali Celalettin Güvenç, Şanlıurfa Milletvekilleri Mehmet Akyürek ve Abdülkerim Gök, Ceylanpınar Kaymakamı İlker Özcan, İl Jandarma Alay Komutanı yardımcısı Yarbay Ünsal Bulut, İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, İl Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu, Çevre ve Şehircilik Müdürü Mehmet Can Hallaç, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mahmut Ökten ve göçer hayatı yaşayan ailelerin temsilcileri katıldı.



Toplantıda ilk olarak Ceylanpınar İlçe Kaymakamı İlker Özcan tarafından göçerlere verilmesi planlanan araziler ve şartları slâyt eşliğinde sunuldu.
1943 yılından bu yana Ceylanpınar ilçesinde bulunan TİGEM arazisinde ikamet eden göçerlerin sorunları bir kez daha masaya yatırılırken, toplantıda göçerler de sorunlarını anlatma imkânı buldu.
Toplantının ardından bir açıklama yapan Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, göçerlerin sorununu çözmek için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve Şanlıurfa Milletvekilleriyle birlikte çaba sarf ettiklerini belirterek, “Ceylanpınar’da bildiğiniz üzere TİGEM arazisi üzerinde 1943 beri illegal bir şekilde yaşayan ve bununla birlikte sorunlar yaşayan vatandaşlarımız var.  Göçerlerimizle toplantı yaptık. Milletvekillerimiz, muhtarlarımız ve kaymakamımızla beraber orada kanalın yanında 68 bin dönüm birinci sınıf tarım arazisi, 33 bin dönüm birinci sınıf mera ve 40 bin dönümde tarım dışı alanı mevcut 674 aileye tahsisiyle ilgili tam bir mutabakat sağladık. Hayırlı olmasını diliyorum. Bundan sonra bize düşen süratle bunun alt yapısını oluşturup gerekli mevzuat düzenlemesi için Tarım Bakanlığımıza, Ankara’ya konuyu arz etmektir. Bunun içinde Milletvekillerimizden bu güne kadar olduğu gibi Ankara’daki çalışmalarda kendilerinden destek bekliyoruz. Sağduyu gösteren, bizi destekleyen bütün vatandaşlarımıza da teşekkür ediyoruz” dedi.

Vali Güvenç, bugün itibariyle TİGEM arazisi içerisinde 24 yerleşim yerinde 674 aile 4860 göçerin bulunduğunu sözlerine ekledi.
Vali Celalettin Güvenç, göçerlerle ilgili çalışma yapılan süreçte emeği geçen başta ÇSGB bakanımız Faruk Çelik, Şanlıurfa Milletvekilleri ve Şanlıurfalılara katkılarından dolayı teşekkür etti.
www.balikligol.com


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.