banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır İstanbul

Göbeklitepe yolu nihayet yapıldı
Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, yol yapım çalışmaları tamamlanan Göbeklitepe’de incelemelerde bulundu. Vali Celalettin Güvenç’e, burada İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Vali Güvenç’e, incelemeleri sırasında Vali Yardımcısı Ramazan Seçilmiş, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sabri Ertekin’de eşlik etti.


Vali Güvenç burada yaptığı açıklamada Tarihi Göbeklitepe’nin uzun zamandan buyana devam eden yol sıkıntısının ortadan kalktığını belirterek artık bölgeyi gezmek isteyenlerin ulaşım noktasında herhangi bir sıkıntı çekmeyeceğini belirtti. Güvenç konuşmasına şöyle devam etti; “Çok şükür standardı bu hale getirebildik. İl Özel İdare Genel Sekreterimize, yol ve ulaşım hizmetleri müdürümüze ve emek veren tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Artık Göbeklitepe’de yol sorunu var demeyeceğiz inşallah. Gerekirse seneye biraz daha sathi kaplama yapıp burayı rahatlatırız. Bugünkü gezimizin ikinci konusu ise Göbeklitepe de sosyal tesis sorunun çözümü. Onun da ihalesini yaptık bu bölgede inşallah temelini atacağız. Mevcut halini bu şekle getirdik. İnşallah önümüzdeki yıl ikinci kat asfaltını atacağız dedi.


Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sabri Ertekin ise, Göbeklitepe’nin dünyaya mal olmuş bir eser olduğunu belirterek, “Burayı bir önce faaliyete geçirip, hem ziyaretçileri rahat bir şekilde karşılamamız ve buna karşı ekonomik girdi sağlamamız lazım. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Yol hakikaten güzel olmuş. İnşallah en kısa zamanda sosyal tesiste tamamlanır” şeklinde konuştu.

Öte yandan İl Özel İdaresi tarafından asfaltlanıp genişeletilen Göbeklitepe’ye ziyaretçiler artık daha rahat gidip gelebilecek.
www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.