banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Göbeklitepe de Taş İşçiliği Projesi kabul edildi

Şanlıurfa Valiliği ve Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından oluşturulan, "Dünyanın En Eski Tapınağı Göbeklitepe de Taş İşçiliği Projesi", T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ve Anadolu Efes işbirliğiyle gerçekleştirilen Gelecek Turizmde Sürdürülebilir Turizm Destek Fonu'na sunuldu. Bu projemiz, 66 ilden 417 başvurunun olduğu bu fondan destek almaya hak kazanan 3 projeden biri olmayı başarmıştır.

Projemiz, tarihi 12 bin yıl öncesine dayanan Göbeklitepe'deki taş işçiliğinin gelecek kuşaklara aktarılmasını sağlamak ve bölgenin yerel ekonomisine katkıda bulunmayı amaçlamaktadır. Geliştirilen projeyle Geleneksel ve kültürel miras olan taş işçiliğinin gelecek nesillere aktarılmasını sağlanacak gençlere yeni iş alanları yaratılmasına vesile olacaktır.

Projenin faaliyetlerinde Şanlıurfa taş işçiliği motifleri ortaya çıkarılarak Mimarlarla ve inşaat sektörü ile paylaşılarak eski kent ile yeni kent arasında uyum sağlamak, şehir kimliği ortaya çıkarmak, taş işçiliği kursu, tasarım yarışması, paralelinde "Taş İşçiliği Atölyesi" kurulması, Urfa taşının tescili ve yeni turizm rotasının ulusal acentalara tanıtım toplantısı planlanmaktadır.

Kamu Yönetimleri ve özel teşebbüslerle oluşturduğumuz Turizm Platformunun oluşturduğu rapora göre hazırlanan Proje Kasım ayı son haftası itibari ile başlayacaktır
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.