banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Erdoğan Başbakan

Gizli tanıklara baskı var

Başsavcıvekili Aksakal "Gizli tanıklara baskı var. Gizli tanık delillerinin kaybolma olasılığı yüksek. Soruşturmanın selameti için çok acele dinleyin" talebinde bulundu.

Ancak iddianamenin asıl bombası HSYK tarafından yeni atanan Erzurum Özel Yetkili Başsavcıvekili Taner Aksakal'ın iddianemenin sonuna düştüğü not oldu. Aksakal mahkemeden "Gizli tanıklar mahkeme tarafından ivediklikle dinlensin" talebinde bulundu.

SORUŞTURMANIN SELAMETİ İÇİN

Özel Yetkili Başsavcıvekili Aksakal iddianamenin sonuna düştüğü notta "Gizli tanıklar üzerindeki ifadelerini değiştirmelerine yönelik baskılar devam ettiğinden, soruşturma dosyasında önemli yeri olan gizli tanık delillerinin kaybolma olasılığı bulunduğundan ve mevcut delillerin şüpheliler hakkında dava açmaya yeterli şüphe oluşturduğundan yargılamanın selameti açısından büyük önem arzetmesi nedeniyle mahkemenizce bu tanıkların en kısa sürede dinlenmesi gerektiği düyünülmüştür" şeklindeki şok uyarılara yer verdi.

JANDARMA VE CHP'Lİ ERSİN BASKI YAPTI

Başsavcıvekili Aksakal'ın uyarısı, gizli tanıklara jandarma ve CHP'liler tarafından baskı yapıldığı iddilaarını gündeme getirdi. Savcı Osman Şanal'ın yetkilerinin HSYK'nın yargı darbesiyle elinden alındığı gün, Gizli Tanık Munzur, jandarma tarafından alıkonulmuş ve gece yarısı Erzincan Adliyesi'ne götürülerek, hem ifadelerini geri çekmeye hem de Savcı Şanal aleyhine tanıklığa zorlanmaştı. Jandarmanın ikna edemediği gizli tanıkların bir otel odasında CHP Milletvekili Ahmet Ersin'le görüştükleri ve Ersin'ini fadelerini geri çekmeleri için gizli tanıklara baskı yaptığı ortaya çıkmıştı.

GİZLİ TANIK DELİLLERİ ÇALINACAK MI?

İddianamenin sonundaki şok nattaki bazı ifadeler kafaları karıştırdı. Gizli tanıkların ifadelerini çekmeye zorlandığı bilinirken, Başsavcıvekili Aksakal'ın "soruşturma dosyasında önemli yeri olan gizli tanık delillerinin kaybolma olasılığı bulunduğu" yolundaki tespiti uzun süre tartışılacak gibi görünüyor. Adli emanetteki gizli tanık delillerinin nasıl kaybolacağı ya da kimler tarafından kaybedileceği merak konusu oldu. İddianamenin altındaki notun ardından Özel Yetkili Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nin, gizli tanıkların ifadelerine kısa zamanda başvurması bekleniyor. 

SEÇİM ÖNCESİ DARBE 

Hakkında ‘terör örgütü üyesi' suçlamasıyla ve sanık sıfatıyla dava açılan ilk muvazzaf Orgeneral olan 3. Ordu Komutanı Saldıray Berk ‘Erzincan Ergenekon' iddianamesinde örgütün Erzincan'daki en üst düzey yöneticisi olarak gösteriliyor. Saldıray Berk, 3 Ordu Karargahı'nda ‘seminer' maskesiyle darbe toplantıları yaptığı iddia ediliyor. İddianamede Ergenekon'un örgütün Erzincan yapılanmasıyla ilgili olarak "Dursun Çiçek tarafından imzalanmış bulunan İrticayla Mücadele Eylem Planı Erzincan ilinde hayata geçirilmek istenmiş, bu amaçla Ergenekon silahlı terör örgütüne bağlı olarak faaliyet gösteren şüpheli Saldıray Berk liderliğindeki yasa dışı oluşum faaliyetlerde bulunmuştur" deniliyor.

BERK İÇİN SON ÇARE 2011 ÖNCESİ DARBE

İddianemede 3. Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk'in, darbeye zemin oluşturma çalışmalarını organize ederken, Balyoz Darbe Planı'nda olduğu gibi ‘seminer' maskelemesi yaptığı iddia edildi. İddianamede "n Şüpheli Saldıray Berk'in Erzincan yapılanmasını yönettiği • Cemaat ev ve okullarına silah koyulması işini organize ettiği • 29 Mart seçimlerinden önce 3. Ordu Komutanlığı bünyesinde düzenlediği ‘seminer' adı altındaki toplantılarda seçimlerden sonra darbe yapmak • Bu gerçekleştirilmezse 2009 sonlarına doğru Gülen Cemaati içerisinde bulunan bazı öğrencilerle cemaat bağlantılı birkaç rütbeli askeri konuşturarak cemaati kıskaç altına almak n  2011 seçimlerinden önce anketlere göre AK Parti'nin önde olması durumunda askeri müdahale yapmak kararları aldığı anlaşılmıştır" deniliyor

SANIK DA GİZLİ TANIK DA KABUL ETTİ

Sanık Albay Recep Gençoğlu'nun Albay Çiçek'in Demokrasiye Müdahale Planı'nın, Orgeneral Berk ve Başsavcı Cihaner talimatıyla uygulamaya koyulmaya çalışıldığını kabul ettiği kaydedillen iddianemede "Sanık Gençoğlu, 3. Ordu Komutanlığında seminer adı altındaki darbe toplantısının yapıldığını ve kendisinin de bu toplantıya katıldığını ifadesinde kabul ettiği" denildi. İddianamede ‘'Gizli Tanık Efe, Dursun Çiçek'in de aralarında bulunduğu, 2009 yılı Ocak veya Şubat aylarında Erzincan'da 3. Ordu Komutanı Saldıray Berk tarafından düzenlenen seminer adı altındaki darbe toplantısına katıldığı söylenen bir kısım rütbeli personeli ayrı ayrı teşhis etmiştir'' denildi.

ALEVİ-SÜNNİ ÇATIŞMASI

İddianamede, Orgeneral Berk'in Alevi-Sünni çatışması için yaptığı aaliyetlerin Jandarma İstihbarat elemanlarında yakalanan fişleme dosyalarına da girdiği ve bunun görevle ilgili olamayacağı anlatıldı.

STAR

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.