banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir TBMM

Girişimcilik eğitimi alanlara sertifikaları verildi

Şanlıurfa Belediyesinin yürüttüğü Şanlıurfalı Genç Beyinler için Kariyer ve İstihdam Destek Merkezi Projesi kapsamında düzenlenen girişimcilik eğitimde başarılı olan 60 kursiyere sertifikaları düzenlenen bir törenle verildi. Şanlıurfa Belediyesi Meclis Salonunda girişimcilerin sertifikaları Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba tarafından verildi. Şanlıurfa Belediyesi ve KOSGEB’in imzaladığı protokolle düzenlenen girişimcilik eğitimi sonucu 60 girişimci adayı girişimcilik sertifikası almanın sevincini yaşadı.        
Sertifika töreninde konuşan Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba “Bu imkânları çok iyi değerlendirmelisiniz. Her biriniz kendinizi bir iş adamı olarak görün. Kazanmak için çalışacağız değil kazanacağız demelisiniz. Yapmaya çalışacağım değil yapacağım diyeceksiniz. Başarmaya çalışacam değil başaracam diyeceksiniz. Aldığınız bu eğitimleri ve KOSKEB’in verdiği bu imkânı çok iyi değerlendirin. ”dedi
Fakıbaba,  Şanlıurfa’nın işsizlik sorununun çözmek için genç işsizleri azaltmak, mesleki eğitim programından mezun olmuş genç işsizlere işe yerleştirme ve iş bulma desteği vermek amacıyla böyle bir proje geliştirdiklerini söyledi. Şanlıurfalı Genç Beyinler için Kariyer ve İstihdam Destek Merkezi Projesi kapsamında 96 kişinin işe yerleştirildiği aktaran Başkan Fakıbaba, Kasım’da tamamlanması beklenen projenin sonunda toplam 200 civarında işsizin iş sahibi yapılmasını hedeflediklerini aktardı.

Bu arada  Şanlıurfalı Genç Beyinler için Kariyer ve İstihdam Destek Merkezi Projesinden yararlanmak için 950 kişinin başvuruda bulunduğu bildirilirken proje kapsamında  21 adet kariyer destek eğitimine 470 kişi katıldı. Eğitimlerinin sonunda çeşitili iş yerlerinde 100 kişi 60 iş günü kapsamında staja başladı. Bu arada Stajyerlere günlük 8 avro harçlık verilerek, ferdi kaza sigortası yapıldığı bildirildi. Stajyerler 3 ay boyunca işverene herhangi bir maliyeti olmayacak. Harçlığı ve sigortası proje tarafından karşılanacak. İşverenin işçiyi sahiplenmesi, işçilerin işe alışmaları ve işi öğrenmeleri kolaylaştırıldığı belirtildi. Söz konusu projenin ofisi Şanlıurfa belediyesi adına İŞ Kur hizmet noktası olarak da faaliyet gösteriyor.
www.balikligol.com


GENÇ BEYİNLER SERTİFİKA TÖRENİ balikligol_com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.