banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

Tarım Bakanlığından destekleme müjdesi! Her kesime bol keseden...

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Erzurum’da düzenlediği “bölgesel ortak akıl toplantıları”nda yaptığı açıklamada tüm hayvancılıkta tarıma bir çok konuda desteklemeleri artıracağını açıkladı. Süt desteklemesi ne kadarSilajlık mısır desteğini ne kadar? yonca desteğini ne kadar? Küçük baş hayvan desteklemesi ne kadar? Büyük baş hayvan desteği ne kadar? Detaylar haberimizde…
Tarım politika ve uygulamalarının; bakanlık çalışanları ile tarım sektörü paydaşları arasında değerlendirilmesi amacıyla 7 ayrı bölgede düzenlenen bölgesel ortak akıl toplantılarının sonuncusu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in başkanlığında Erzurum'da yapıldı.

14 İL KATILDI
Daha önce Şanlıurfa, Bursa, Adana, Trabzon, Konya ve İzmir'de gerçekleştirilen bölgesel ortak akıl toplantılarının Doğu Anadolu Bölgesi ayağını teşkil eden toplantılar; Ağrı, Ardahan, Bingöl, Bitlis, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Hakkâri, Iğdır, Kars, Malatya, Muş, Tunceli ve Van olmak üzere bölgedeki 14 ilin katılımıyla 15-16 Nisan 2016 tarihlerinde düzenlendi.

SÜT DESTEKLEMESİNE 670 MİLYON TL BÜTÇE AYIRDIK

7. bölge toplantısı ile ilgili Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı resmi sosyal medyada yapılan açıklama yapıldı.

Bakan Faruk Çelik'in açıklamalarına yer veren hesaptan yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Bölgesel Ortak Akıl Toplantılarımızın 7'incisi için dadaşlar diyarı Erzurum'dayız. Doğu Anadolu'dan 14 ilimizin katıldığı Bölge Toplantımızda, çiftçi ve üreticilerimize tek tek söz veriyoruz. Sütte özellikle kaliteyi destekleyeceğiz... Süt desteklemesine 670 milyon TL bütçe ayırdık. Yem bitkileri desteğini artırdık. Silajlık mısır desteğini 90 TL'ye, yonca desteğini 60 TL'ye çıkardık.  Anaç küçükbaşlara 25 TL; 250 baş hayvanı olan işletmelere de 5 bin TL çoban desteği vereceğiz.  Sözleşmeli kesimi yapılan yerli hayvanlara 200 TL vereceğiz. Yerli spermadan olan buzağılara 500 TL destek vereceğiz. Her buzağıya 350 TL destek vereceğiz. Soykütüğüne kayıtlı buzağılara 450 TL vereceğiz"

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.