banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

GGF’den ASKON’a ziyaret

 güncel konular, yaklaşan genel seçimler ve Şanlıurfa sorunları ile ilgili fikir alış verişinde bulundular. Ziyarette, GGF ve ASKON’un gayretlerinin ülkemiz ve Şanlıurfa için olduğu belirtildi.
Ziyaret sırasında ASKON Şanlıurfa Şube Başkanı Orhan Şahin’in yanı sıra, Başkan Yardımcıları ve Yönetim Kurulu Üyeleri Mutlu Güneş, Murat Şahin, M.Recep Uğur hazır bulundular.
GGF Başkanı Mehmet Talat Akay, ziyaretin olumlu geçtiğini, karşılıklı fikir alış verişinde bulunduklarını ve ASKON’un çalışmalarıyla Şanlıurfa’mıza her yönüyle katkı sunacağına inandıklarını, ülkemizin ve memleketimizin ortak davasıyla ilgilendiklerini ve sahiplendiklerini görmekten mutlu olduklarını söyledi.
Ziyaretten duydukları memnuniyeti belirten Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Şanlıurfa Şubesi Başkanı Orhan Şahin, dernek olarak Şanlıurfa’nın ekonomik ve sosyal sorunlarına yönelik çözüm bulma konusunda gerekli çalışmaları yaptıklarını ve yaklaşan Genel Seçimlerde Şanlıurfa’yı en iyi şekilde temsil edecek ve hizmet edecek Vekil adaylarının belirlenmesi konusunda da üzerlerine düşeni yapacaklarını belirtti.

ASKON, ülkemizin rekabet gücünü arttırmaya katkı sağlar
Urfa'ya gelen yatırımcı ve girişimcilerin önündeki bürokratik engellerin kaldırılması ve daha fazla yatırımcının gelmesi için her türlü yardımda bulunacaklarını belirten Başkan Orhan Şahin, “ASKON; 1998 yılında ülkemizin uzun yılardan bu tarafa birikmiş olan, sosyal, ekonomik ve kültürel sorunları iyice yumak haline dönüşmüş olup, bu sorunları kendilerine hakkaniyet ile sorun edinen, ülkemizin farklı bölgelerinde yaşayan ve iş hayatının içerisinde yoğrulan, 17 sanayici ve işadamları bir araya gelerek kurulmuştur. Tek amacımız ülke gelişimine katkı sağlamaktır. Yaklaşık 4 bin aktif üyesi ile yurt içinde 17 şube ve 2 temsilcilik, yurt dışında ise 3 temsilcilik ile ülkemize ve dünyamıza önemli bir Sivil Toplum Kuruluşu (STK) olarak hizmet etmektedir. Adalet temelinde, müteşebbislerimiz ve kuruluşlarımızın gelişiminin yanı sıra ülkemiz ekonomisine ve dünya ekonomisine katkı sağlamış, sosyal, ekonomik ve kültürel anlamda yaptıkları çalışmalarla sorunlara çözüm önerileri sunmuş ve ülkemizin de gelişimine değerli katkılar sağlamıştır. ASKON, ülkemizin ve dünyamızın yeniden şekillendirilmesi için haklı zenginlikler üreten bir kuruluş olmuştur. Amacımız; üye işletmelerimiz başta olmak üzere, ülkemizin rekabet gücünü arttırmak, haksızlıkların giderilmesi mücadelesi vermek ve iktisadi hayatın ahlaki temelde şekillenmesine katkıda bulunmaktır” dedi.
Gayretlerinin ülkemiz ve Şanlıurfa için olduğunu hatırlatan Şahin, ASKON Şanlıurfa Şubesi olarak Belediyelerle ilgili raporlar hazırlayacaklarını, özellikle Şanlıurfalı Bürokrat sayısının artmasını arzuladıklarını ve haklı oldukları müddetçe bürokratların yanında olacaklarını, il dışında da olsa bürokratlarımızın yaşadıkları sorunları araştırarak haklılık durumunda destek olduklarını belirterek, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak ülkemize ve ilimize sığınan Suriyeli sığınmacı kardeşlerimiz için de ellerinden gelen yardımı yapmaya çalıştıklarını, Genel Merkezleri tarafından gönderilen yardımı Suriyelilere verilmek üzere Kaymakamlar ve AFAD yetkililerine teslim ettiklerini ve ilgili bir dosya hazırlayacaklarını, Genel Seçimlerde de üzerlerine düşeni yapmaktan çekinmeyeceklerini söyledi.

Çabalarımız ülkemiz ve ilimiz insanlarının huzur ve refahı içindir
     GGF Başkanı Mehmet Talat Akay ise, basın olarak üzerlerine düşen görevi hakkıyla yapmaya çalıştıklarını belirterek, “Şu anki çabalarımız bile ülkemiz ve ilimiz insanlarının huzur ve refahı içindir. Zaten her konuda elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. ASKON, ağırlıklı olarak ekonomik açıdan ülkemiz ve ilimize katkı sunmaya çalışırlarken, bizlerde basın olarak doğru, adil, hakkaniyetten yana davranılması konusunda yayınlar, bilgilendirmeler yaparak üzerimize düşen görevi yerine getirmeye çalışıyoruz. Bu arada denetim görevimizi de aksatmamaya gayret ediyoruz” dedi.
     GGF Genel Sekreteri Müslüm Abacıoğlu da, her işte ihlaslı olmak gerektiğini, ben demekten kaçınılarak biz demeyi bilmek ve ona göre davranmakta fayda olduğunu hatırlatarak, gerek yatırımcılar ve gerekse basın kuruluşları ile çeşitli Sivil Toplum kuruluşlarının öncelikli hedefleri insanlığın menffatine, hak-hukuk gözeterek çalışmalar yapılmasına vesile olmak, yönlendirmek olduğunu belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.