banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Urfa Balıklıgöl Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin

Geri dönüşümden kazanılan 500 bin defter dağıtıldı

 Esenler Belediyesi, 5 yıldan  beri sürdürdüğü geri dönüşümden elde ettiği defterleri öğrencilere dağıtma geleneğini bu  yıl da, 500 bin defteri öğrencilere dağıtarak  devam ettirdi.

Esenler Belediyesinin Geri Dönüşüm Tesisleri’nde tamamen çöpten ayrıştırılarak elde edilen defterlerin Esenler’deki 80 bin öğrenciye dağıtılması amacıyla Kemer İlkokulu'nda düzenlenen programa,  Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Aşkın Bak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk, Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Ercan, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Yılmaz, Esenler Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi Başhekimi Ümit Doğan, Belediye Başkan Yardımcıları, Hababam Sınıfı filmi oyuncularından Ahmet Arıman (Hayta İsmail) ve Tuncay Akça (Bacaksız) okul müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda veli  katıldı.


Geri dönüşüm tesislerinin çalışma sistemini anlatan sinevizyon gösterimiyle başlayan program, Dilara Çocuk Tiyatrosu oyuncularının geri dönüşümün faydalarını anlatan gösterileriyle devam etti. Tiyatrocuların gösterilerinin geri dönüşümden elde edilen defterleri hediye etti.


Programın açılış konuşmasını yapan Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Ercan, "Esenler'de derslik sayısını 800'den bin 250'ye çıkardık, Hedefimiz bin 500 dersliğe ulaşmak" dedi.

Ercan, Geri Dönüşüm Projesi ile öğrencilere çevre bilinci aşılayıp defter dağıttığı için Esenler Belediyesi'ne teşekkür etti.


Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal da Esenlerlilerin de geri dönüşüme destek verdiğini  belirterek,  "Esenler'de 5 yıldır ilçe nüfusunun yaklaşık 6 katı defter dağıtılıyor. Bu durumdan gurur duyuyoruz" şeklinde konuştu.


Programda son olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk  yaptığı konuşmada,  "Esenler günde 40 ton ambalaj atığının geri dönüşüme uğramasını sağlıyor.Esenler Belediyesi ağaçtan kağıt üretmiyor, atık kağıttan defter üretiyor ve böylece doğamıza önemli miktarda katkı sağlıyor" dedi.


Öğrenci ve velilere Esenler Belediyesi'nin bu projesine destek vermelerini isteyen Öztürk, “Bir ton ambalaj atığını geri kazandırıldığında, 17 yetişmiş ağaç geri kazanılıyor. Bu da doğal kaynaklarımızın kirletilmesini, havamızın, suyumuzun, toprağımızın temiz kalmasını sağlamaktadır." şeklinde konuştu.

Bir pet şişenin kazanılmasıyla 6 saatlik elektrik enerjisinin tasarruf edildiğini belirten Öztürk, “Esenler'de daha fazla geri dönüşüm tesisi de kurulacak.Mutfakta kullandığınız yağları lavaboya değil pet şişeye dökün.Böylece kanalizasyon sistemi tahribatını önleyebilirsiniz. Ayrıca bu yağlardan motorin elde edilmektedir.” (İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.