banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Sanlıurfa Gaziantep Akçakale

'Gerek doğuda gerek batıda seçim güvenliği yok'

Saadet Partisi Genel Merkezi tarafından seçim çalışmalarında Bitlis ve Muş İl Sorumlusu olarak görevlendirilen ve seçim çalışmaları ve aday belirleme istişaresi için Bitlis’e gelen Akyüz, gerek batı illerinde gerekse doğu illerinde seçim güvenliğinin olmadığı kanaatini taşıdıklarını söyledi.

Akyüz, hükümetin çözüm sürecinde tek muhatap olarak PKK’yi görmesinin süreci çözülme sürecine dönüştürdüğüne dikkat çekti. Yapılan yanlışlar konusunda defalarca dosyalar halinde hükümeti uyardıklarını hatırlatan Akyüz, muhatabın STK temsilcileri, siyasi partiler, kanaat önderleri ve bütün bir halk olduğunu belirtti.

Halkın gerçek taleplerini farklı noktalarda arayanların yaşananların tek sorumlusu olduğunu ifade eden Akyüz, şöyle konuştu: “Başından beri çözüm sürecinin ‘Çözülme’ sürecine dönüştüğünü dile getirdik. Fakat sesimizi duyuramadık. Muhatabın sadece PKK olmadığını, muhatabın bütün Kürt halkı, STK temsilcileri, siyasi partiler, kanaat önderleri olduğunu belirttik.” dedi.

“Fıtri olan haklar malzeme konusu yapılmamalıdır”

Kürtlerin başka halklar ve milletlerle bir sorununun olmadığını belirten Akyüz, “Sorun gasp edilen haklardır.  İnsanların doğuştan var olan tüm hakları süreç olmaksızın, belli bir zaman dilimine sıkıştırılmaksızın verilmelidir. Bu fıtri olan haklar malzeme konusu yapılmamalıdır.” diye konuştu.

Son olarak artan şiddetlere karşı asker ve askeri araç sayısının artırılmasının bir çözüm olmayacağını aktaran Akyüz, “PKK silah olarak tarihinin en güçlü dönemini yaşarken ortalıkta olmayanlar Dağlıca’nın intikamını almak istiyorlarsa İncirlik hava üssünü kapatsınlar.” açıklamasında bulundu. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.