banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Balıklıgöl Sanlıurfa Haber Uluslararası Robot Yarışması nedir? ABD Dış İşleri Bakanı John Kerry

Genelkurmay'dan operasyon açıklaması

Genelkurmay Başkanlığı, PKK’ye yönelik yapılan operasyonlarla ilgili açıklama yaptı. Diyarbakır’ın Dicle ilçesinde düzenlenen operasyonda 1 uzman çavuşun hayatını kaybettiği, 1 astsubayın yaralandığı ve 3 PKK’linin öldürüldüğü belirtildi.

Silvan’da da 3 PKK’linin öldürüldüğü bildirilen açıklamada 11 PKK’linin Şırnak’ta teslim olduğu ve Mardin’de 2 kişinin gözaltına alındığı ifade edildi.

Dicle ve Silvan’da 6 PKK’li öldürüldü

TSK tarafından yapılan açıklamada, Dicle’de PKK ile çıkan çatışmada bir uzman çavuşun hayatını kaybettiği, bir astsubayın hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralandığı, 3 PKK’linin öldüğü belirtildi.

PKK tarafından kullanılan yasa dışı yapıların tahrip edildiği, bölgede tuzaklanmış halde bulunan 8 adet patlayıcının etkisiz hale getirildiği kaydedilen açıklamada, “Bir mağara içerisinde yapılan aramada; 3 adet Kaleşnikof piyade tüfeği, bir adet Biksi makinalı tüfek, El Yapımı Patlayıcı maksadıyla hazırlanmış 20 adet mutfak tüpü ve çok miktarda yiyecek ve yaşam malzemesi ele geçirilmiştir.” denildi.

Açıklamada ayrıca Silvan’da devam eden operasyonda, 3 PKK’linin öldüğü bildirildi.

Açıklamanın devamında, “Şırnak’ta devam eden operasyonda, tespit edilen sığınak içerisinde muhtelif yaşam malzemesi ele geçirilmiş, bölgede tespit edilen 4 adet El Yapımı Patlayıcı etkisiz hale getirilmiştir. Erzurum / Şenkaya’da devam eden operasyonda, tespit edilen sığınak içerisinde çok miktarda muhtelif yaşam malzemesi ve örgütsel doküman ele geçirilmiştir.” bilgilerine yer verildi.

11 PKK’li teslim oldu

Irak Kuzeyi barınma alanlarından kaçan 10 PKK’linin, Şırnak’ın Silopi ilçesinde teslim olduğu, Şırnak’ta da 1 PKK’linin teslim olduğu kaydedildi.

Mardin’de PKK’ye yardım ve yataklık ettiği belirtilen 2 kişinin gözaltına alındığı belirtilirken, Gaziantep İslahiye’de Hassa yolu üzerinde 2 adet patlayıcının tespit edildiği açıklandı. (ILKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.