banner2
Öne Çıkanlar Urfa Sanlıurfa Urfa Haber Sanlıurfa Haberleri Gaziantep

Genelkurmay'dan Flaş Açıklama: 16 PKK'li öldürüldü




Genelkurmay Başkanlığı dünkü operasyonlarda Mardin'in Nusaybin ilçesin7, Şırnak'ta 5, Hakkâri'nin Yüksekova ilçesinde 3 Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde 1 olmak üzere 16 PKK'linin öldürüldüğünü açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığının resmi internet sitesinde yapılan açıklamada, Nusaybin’de devam eden operasyonda, dün 7 yedi, şu ana kadar ise 22 PKK'linin öldürüldüğü belirtildi. İlçede ayrıca 11 el yapımı patlayıcı imha edildiğini ifade edildi.

Şırnak'ta 5, Yüksekova’da 3 PKK'linin öldürüldüğü belirtilen açıklamada dünkü operasyonlar hakkında şunlar kaydedildi:

"Şırnak'ta altı el yapımı patlayıcı imha edilmiştir. (Operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 33’dür.)

Hakkâri / Yüksekova’da devam eden operasyonda, altı el yapımı patlayıcı imha edilmiştir (Operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı dokuzdur.)"

Açıklamada, Bağlar'da dün itibariyle 1, operasyonların başladığı 15 Mart'tan bu yana ise 35 PKK'linin öldürüldüğü, 11 adet Kaleşnikof piyade tüfeği, bir adet Dragunov keskin nişancı tüfeği, iki adet BKC makinalı tüfek, üç adet RPG-7 roketatar, altı adet el bombası, silahlara ait çok sayıda mühimmat, şarjör ve el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan çok miktarda patlayıcı madde ele geçirildiği belirtildi. (İLKHA)


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.