banner2
Öne Çıkanlar ABD Emir Preldzic 4 Karaköprü Narı Vali Salih AYHAN Kimdir Abdülkadir Barut

Genelkurmay imam alıyor!

Genelkurmay imam alıyor!

Askerin sivilleşme operasyonu tam gaz sürüyor. Genelkurmay'ın alacağı 118 yeni personel arasında bir de imam bulunuyor.

Türkiye'de silah altına alınan 65 bin erin garsonluk, aşçılık gibi hizmetlerde kullanıldığının ortaya çıkmasının ardından “sivilleşme” operasyonu başlatan Genelkurmay Başkanlığı, 118 personel alımı için çıktığı ilanda, bir imam da alınacağını duyurdu. Genelkurmay kadrosunda bulunacak olan imam, cenaze hizmetlerinde görev yapacak.

Genelkurmay Başkanlığı, 118 personel alımı için ilana çıktı. Başvurular 24-25 Mart tarihlerinde şahsen yapılacak. Başvurular arasından seçilen adaylar, ay sonunda sözlü sınava çağrılacak.

118 memurun 19'u muhasebeci, 9'u mühendis, 16'sı teknisyen olacak. Geri kalan kadrolar ise, marangoz, terzi, garson, hizmetli, bayan kuaförü, fırıncı, karocu gibi mesleklerden oluşacak. Tüm meslekler içinKPSSşartı aranıyor. Örneğin bayan kuaförü kadrosu için, en az lise mezunu olma ve KPSS'den de en az 40 puan alma şartı aranıyor. Genelkurmay'ın resmiinternetsitesine ilanda, imam da alınacağı duyuruldu. İlanda, alınacak imamın, cenaze işlerinde görev yapacağı belirtilerek, imam için İmam Hatip Lisesi mezunu olmak ve KPSS'den de en az 70 puan alma kriteri getirildi.
haber vaktim

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.